«Στη Γαλλία, τρία εκατομμύρια άνθρωποι έδωσαν το παρών στους δρόμους 300 πόλεων για να απαντήσουν στον αυταρχισμό του Εμανουέλ Μακρόν και βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αυθαίρετη βία της Γαλλικής αστυνομίας. Όταν ο Μακρόν κυβερνά καταλύοντας την δημοκρατία, η δημοκρατία απαντά καταλύοντας την κυβέρνηση. Είμαστε στο πλευρό του Γαλλικού λαού αυτές τις κρίσιμες μέρες, ενώ δίνουμε και εμείς τη δική μας μάχη απέναντι στην εξίσου αυταρχική κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ενεργεί ακολουθώντας το ίδιο πολιτικό και οικονομικό “εγχειρίδιο”. Καλούμε όλες και όλους, αύριο, Δευτέρα 27 Μαρτίου, στις 7:00μ.μ. σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Γαλλικό λαό, έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία (Ακαδημίας και Βασιλίσσης Σοφίας)» αναφέρει στο κάλεσμά του το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη.

Η Λαϊκή Ενότητα αναφέρει στο κάλεσμά της, πως «ο ιστορικός αγώνας του Γαλλικού λαού ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης Μακρόν να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη και με την προϋπόθεση 43 χρόνων εργασίας για εξασφάλιση πλήρους σύνταξης, αποτελεί έμπνευση για το λαό μας και τους εργαζόμενους και εργαζόμενες σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι τεράστιες, μαχητικές διαδηλώσεις απ’ άκρη σ’ άκρη της Γαλλίας και οι ιστορικές γενικές απεργίες, που θα γίνουν 10 στον αριθμό την ερχόμενη Τρίτη, αποτελούν σταθμό στο διεθνές εργατικό κίνημα και την πάλη του για ανθρώπινη ζωή και ανθρώπινη δουλειά, ενάντια στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που θέλει να στερήσει κάθε δικαίωμα από τους εργαζόμενους. Ο ελληνικός λαός, που πάλεψε με τα εγχώρια και ιμπεριαλιστικά κέντρα εξουσίας, την Τρόικα, τα ευρωπαϊκά διευθυντήρια και την εγχώρια ολιγαρχία ενάντια στα μνημόνια, ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει δουλειά μέχρις εξάντλησης της ζωής, χωρίς δικαιώματα, χωρίς 8ωρο, χωρίς αργίες και Κυριακές. Ούτε στη Γαλλία ούτε πουθενά! Οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι, έχουν δικαιώματα! Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα του Γαλλικού λαού, Δευτέρα 27/3, ώρα 19.00 στη Γαλλική Πρεσβεία Λ. Βασ. Σοφίας 7».

Το ΚΚΕ(μ-λ) είναι μεταξύ των οργανώσεων της Αριστεράς που καλούν σε συγκέντρωση στη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα, σήμερα Δευτέρα 27 Μάρτη, στις 7.00 το απόγευμα.

Το Μ-Λ ΚΚΕ χαιρετίζει τις «τις μεγαλειώδεις απεργιακές και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, του λαού της Γαλλίας ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση και στο ρεσιτάλ αυταρχισμού της κυβέρνησης Μακρόν, που μεγαλώνει τη λαϊκή οργή». Σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 7 μ.μ. το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετέχει και καλεί στη συγκέντρωση στη γαλλική πρεσβεία (Βασ. Σοφίας, απέναντι από τα λουλουδάδικα) για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο γαλλικό λαό που συνεχίζει την πάλη του για να ανατραπεί η πραξικοπηματική επιβολή του αντι-ασφαλιστικού νόμου. Η κινητοποίηση αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς την επόμενη μέρα, την Τρίτη 28 Μαρτίου, έχουν καλεστεί νέες πανεθνικές απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γαλλία.

Ο Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου», ο Σύλλογος διάδοσης μαρξιστικής σκέψης «Γ.Κορδάτος», η Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών, ο Εργατικός Αγώνας, η Εργατική Ομάδα Τ-34 και η Επαναστατική Ενοποίηση απευθύνουν κοινό κάλεσμα στην εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία της χώρας μας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον εξεγερμένο Γαλλικό λαό, την Δευτέρα 27 Μάρτη στις 19:00, στη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΛΑΟ – ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ – Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ».

Η ανακοίνωση του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» αναφέρει:

«Η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία της Γαλλίας εξεγείρεται με αφορμή την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη. Η εργατική τάξη της Γαλλίας έχει δώσει και στο παρελθόν σκληρές μάχες ενάντια στη μεθοδευμένη υποτίμηση της ζωής της εν μέσω δομικής κρίσης του συστήματος. Η όλο και αυξανόμενη εξαθλίωση των λαών της Ευρώπης έπειτα από την έναρξη της Ρωσο-ΝΑΤΟϊκής σύγκρουσης στην Ουκρανία έχει ως αιτία την πάσει θυσία νίκη των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ απέναντι στο Ρώσικο καπιταλιστικό κράτος. Η Γαλλία ως μητροπολιτικό κέντρο του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και η αστική της τάξη ως άμεσα εμπλεκόμενη σε αυτή τη σύγκρουση (και μέσω τον τεράστιων συμβολαίων που εξασφαλίζει για την πολεμική της βιομηχανία) συνθλίβουν την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία της χώρας για να «βγάλουν τα σπασμένα» της δομικής κρίσης του καπιταλιστικού – ιμπεριαλιστικού συστήματος. Οι μαχητικές, πολύμορφες και μαζικές διαδηλώσεις που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή αποκρυσταλλώνουν άμεσα την αμφισβήτηση ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζει το αστικό πολιτικό σύστημα και ειδικότερα ο Μακρόν ενώ παράλληλα στέκονται απέναντι στη Γαλλική ιμπεριαλιστική αποικιοκρατική μηχανή.

Ο λαός της Γαλλίας, με τη μακρά ιστορία εργατικών – λαϊκών διεκδικήσεων και ταξικών συγκρούσεων, δεν ξεχνά. Αναπολεί και προπαγανδίζει την Γαλλική Επανάσταση, την Παρισινή Κομμούνα και τον Μάη του ‘68. Βγαίνει στον δρόμο και συγκρούεται πολιτικά και υλικά με την αστική πολιτική και το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με την εργατική τάξη, τον λαό και τη νεολαία της Γαλλίας που εξεγείρεται ενάντια στη Γαλλική κυβέρνηση και την πολιτική της, εμπνεόμαστε από τους αγώνες τους, προπαγανδίζουμε και επιζητούμε τη νίκη της εξέγερσης, μια νίκη που θα αποτελέσει νίκη για όλους τους λαούς της Ευρώπης που συνθλίβονται κάτω από την μπότα του καπιταλισμού – ιμπεριαλισμού.

Καλούμε την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία της χώρας μας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον εξεγερμένο Γαλλικό λαό την Δευτέρα 27 Μάρτη στις 19:00 στη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΛΑΟ
ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΚΑΤΩ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ
ΚΑΤΩ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ
Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ».