Την Κυριακή δημοσιεύτηκε κείμενο από την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για τη συμφωνία των Πρεσπών, στο οποίο αναφέρονται ονόματα διανοούμενων, καλλιτεχνών και πανεπιστημιακών, που φέρονται να υποστηρίζουν τη συμφωνία.

Ωστόσο, ανάμεσα στις υπογραφές βρίσκονται και τα ονόματα των Νένα Βενετσάνου, Λένα Αλκαίου και Κυριάκου Κατζουράκη, οι οποίοι ξεκαθαρίζουν μέσω των social media ότι ποτέ δεν υπέγραψαν το συγκεκριμένο κείμενο.

Ο Κ. Κατζουράκης τόνισε πως ουδέποτε υπέγραψε το συγκεκριμένο κείμενο και ζήτησε να υπάρξει διόρθωση. Η Λ. Αλκαίου έκανε λόγο για εξοργιστική κίνηση και προσβολή στη δημοκρατία, ενώ η Ν. Βενετσάνου ξεκαθάρισε πως αρνείται στον οποιονδήποτε να χρησιμοποιεί το όνομα της χωρίς να έχει πάρει την έγκριση της και τόνισε πως πρόκειται για «συκοφαντία και βαθειά προσβολή της ακεραιότητάς μου».

Ο Άγγελος Μανταδάκης, της πρωτοβουλίας για την συλλογή υπογραφών, υποστήριξε πως δεν υπήρχε πρόθεση εκ μέρους τους, καθώς τα ονόματα των τριών καλλιτεχνών περιλήφθηκαν εκ παραδρομής στη λίστα. «Λόγω του πλήθους υπογραφών υπέρ του κειμένου της συμφωνίας των Πρεσπών και της σύντομης χρονικής περιόδου για τη συλλογή τους, συμπεριλήφθηκαν εκ παραδρομής οι υπογραφές της Ν. Βενετσάνου, του Κ. Κατζουράκη και της Λ. Αλκαίου. Ζητούμε συγγνώμη για αυτό το λάθος και δηλώνουμε ότι δεν υπήρξε η παραμικρή πρόθεση εκ μέρους μας. Ενημερώνουμε, επίσης, ότι όποιος/α επιθυμεί να υπογράψει το κείμενο για τη Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να το κάνει στέλνοντας e-mail στο: [email protected]».