Σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, το οποίο μεταδίδει δηλώσεις της δικηγόρου του θύματος της επίθεσης, Αγγελικής Σουγλέ, ο ιερέας παραπέμπεται σε δίκη, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας του τμήματος αντιρατσιστικής βίας της ΓΑΔΑ καθώς ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη. Για το περιστατικό είχε ζητήσει έρευνα και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χωρίς τελικά να έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα.

«Αν και βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο, ωστόσο η εισαγγελική έρευνα έχει ολοκληρωθεί. Όπως όλα δείχνουν στην δίκη που θα γίνει όταν αυτή οριστεί, ο ιερέας θα είναι κατηγορούμενος για εξύβριση κατ εξακολούθηση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Εμείς είχαμε καταθέσει μήνυση στο αντιρατσιστικό τμήμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Εκεί έγινε η προανάκριση, εκεί κλήθηκε να απολογηθεί ο ιερέας. Εμείς θα υποστηρίξουμε την υπόθεση μέχρι τέλος γιατί ήταν ανήθικο όλο αυτό που συνέβη. Μιλάμε για ένα τρανς ταλαιπωρημένο άτομο, το οποίο πήγε να πάρει ένα πιάτο φαγητό και δέχτηκε μια επίθεση άνευ προηγουμένου. Ακόμα και μετά προσπαθούσε να πείσει πως είχε δίκαιο με αποτέλεσμα να μην δείξει ένα δείγμα καλής θέλησης» δήλωσε η δικηγόρος Αγγελική Σουγλέ.

Το ΤΡΡ είχε πραγματοποιήσει σχετικό ρεπορτάζ το 2022. Θυμίζουμε για το περιστατικό πως όταν ο ιερέας της εκκλησίας ενημερώθηκε για το βιολογικό φύλο της Ι.Κ. προσπάθησε να τη διώξει, ενώ της επιτέθηκε με χυδαίους ρατσιστικούς τρανσφοβικούς και άκρως κακοποιητικούς χαρακτηρισμούς αποκαλώντας τη «άντρα με βυζιά». Η Αγγελική Σουγλέ είχε σχολιάσει: «Υπάρχει βίντεο στο οποίο ο συγκεκριμένος παπάς της επιτίθεται. Της έλεγε να βγάλει τα βυζιά και να ξανάρθει, την αποκαλούσε άνθρωπο του διαβόλου, της έλεγε να γίνει πουτάνα για να βγάλει λεφτά, ενώ ισχυρίστηκε ότι όσα λέει είναι η “γραμμή” της Ιεράς Συνόδου, η οποία όπως αναφέρει ο ίδιος έχει απόφαση ότι η εκκλησία αποδέχεται τους γκέι και τους καλεί σε μετάνοια αλλά όχι τα τρανς άτομα».