Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνστ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ καλωσορίζουν την πρόταση της Αθήνας και τόνισε ότι για να επανέλθει η Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης και της βιωσιμότητας του χρέους, θα πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.
«Εχουμε δει και σίγουρα καλωσορίζουμε την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης.

Είναι κάτι που εξετάζεται αυτή την ώρα από τους πιστωτές τους. Λέμε εδώ και καιρό ότι η λύση στις οικονομικές προκλήσεις της Ελλάδας είναι ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων και χρηματοδότησης που θα βάλει την Ελλάδα πίσω στο δρόμο της ανάπτυξης και της βιωσιμότητας του χρέους. Αυτό θα επιτρέψει στην Ελλάδα να παραμείνει μέλος της νομισματικής ένωσης της Ευρώπης και πιστεύουμε –όπως άλλωστε και οι Ελληνες – ότι αυτό είναι προς το συμφέρον τους», ανέφερε ο Έρνστ.

Ερωτηθείς για το πως αξιολογεί την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί επί του θέματος, καθώς αυτό είναι θέμα της Ελλάδας και των δανειστών. «Η αξιολόγηση αφορά την Ελλάδα και τους πιστωτές της.  Εμείς απλώς είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε ότι η Ελλάδα έκανε το βήμα να θέσει στο τραπέζι μία συγκεκριμένη πρόταση, και αυτή είναι μία που θα πρέπει να αξιολογήσουν οι πιστωτές της».