Την πρόθεσή του να εξακολουθήσει να είναι ο ένοικος της, κατά παράδοση, πρωθυπουργικής οικίας της Downing Street και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος που θα προκύψει από το δημοψήφισμα, κατέστησε σαφή ο Ντέιβιντ Κάμερον, μιλώντας στο The Times Magazine
Μάλιστα, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε πως θεωρεί ότι ο ίδιος είναι το ιδανικότερο πρόσωπο που σε περίπτωση ενός Brexit, θα μπορούσε να ηγηθεί των διαπραγματεύσεων με τις άλλες χώρες της ΕΕ ώστε η Βρετανία να εξακολουθήσει να έχει ισχυρούς δεσμούς με αυτές.
Ερωτώμενος αν μπροστά σε ένα αποτέλεσμα που θα θέσει το νησί εκτός ΕΕ ο ίδιος έχει σκοπό να παραιτηθεί, απάντησε πως σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα αυτό δεν θα αποτελεί μια ετυμηγορία για τον ίδιο κάνοντας σαφές πως θα παραμείνει στη θέση του.