«Θα περάσουν δεκαετίες πριν βρεθούμε αντιμέτωποι μ' αυτό το ενδεχόμενο. Η Τουρκία κατέθεσε την υποψηφιότητά της το 1987. Με τον ρυθμό που προχωρούν τα πράγματα, θα χρειαστεί να περιμένουμε το έτος 3000 για να την δούμε να εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός.
Ο Κάμερον, ο οποίος διεξάγει εκστρατεία για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, απάντησε μ' αυτόν τον τρόπο στους υποστηρικτές ενός Brexit οι οποίοι, έναν μήνα πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, έφεραν την ένταξη της Τουρκίας στο κέντρο της συζήτησης.
«Δώδεκα εκατομμύρια Τούρκοι λένε πως θέλουν να έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι βασικά άνεργοι και φοιτητές», είναι ο σημερινός τίτλος της Sunday Express, μιας ταμπλόιντ που πρόσκειται στο κόμμα Ukip το οποίο τάσσεται κατά των μεταναστών.
Μια ψήφος υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια ψήφος για να επιτραπεί σε ανθρώπους από την Αλβανία, την ΠΓΔΜ, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και την Τουρκία “να έρθουν ελεύθερα στην πατρίδα μας όταν η χώρα τους σύντομα θα έχει ενταχθεί στην ΕΕ. Πολλές από τις χώρες αυτές έχουν υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας καθώς και προβλήματα με συμμορίες και τρομοκρατικούς πυρήνες», επέμεινε η υφυπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Πένι Μόρντοντ, εκ των υπουργών της κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον που υποστηρίζουν το Brexit.