Δύο «όχι» όσον αφορά την ενίσχυση των νοσοκομείων εισέπραξαν οι εργαζόμενοι κατά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Υγείας. Μόνο για έξι μήνες, μέχρι τον Μάϊο του 2022 θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών και υγειονομικών, ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης στη διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει καμιά μονιμοποίηση.

Ο υπουργός Υγείας ,όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, τους είπε ακόμα ότι όσον αφορά στους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν υπάρχει κυβερνητική απόφαση ανανέωσης των συμβάσεων τους αν και ο ίδιος θα κάνει θετική εισήγηση.

Ο Θάνος Πλεύρης δεν απάντησε, επίσης, για το εάν θα θεσμοθετηθεί η δυνατότητα προκήρυξης διαγωνισμών, για πρόσληψη προσωπικού στα νοσοκομεία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου από 1/1/2022. Όσον αφορά τους εργαζομένους μέσω ΟΑΕΔ, τους ενημέρωσε ότι υπάρχει δέσμευση του υπουργείου Εργασίας, για παράταση ενός έτους και περιμένει την σχετική απόφαση.

Να σημειωθεί ότι η ΠΟΕΔΗΝ σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της αναμένεται να αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.