Δημοψήφισμα για το μνημόνιο χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος επανέλαβε την προτροπή του προς τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ «να ανατρέψουν τις ηγεσίες των κομμάτων τους» και «να προκύψουν με νέες εθνικές εκλογές τέτοιες ισορροπίες, που να κάνουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας»
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο κ. Καμμένος τόνισε ότι στις ευρωεκλογές θα εξαρτηθεί «το κατά πόσο θέλουμε, είτε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που βιώνουμε, η εξαθλίωση των Ελλήνων, είτε να αλλάξουμε σελίδα, να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας, να πάρουμε πίσω την εθνική κυριαρχία της χώρας και την αξιοπρέπειά μας. Αυτά διακυβεύονται. Οι εκλογές της Κυριακής είναι δημοψήφισμα, δεν είναι απλές ευρωεκλογές».
Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι υπόσχεται «σε έναν λαό με 3.100.000 ανέργους, 200.000 θέσεις εργασίας, 500.000, 700.000, 800.000 θέσεις εργασίας» και υποστήριξε ότι η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ η ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι, εάν ψηφιστούν την Κυριακή από τους ψηφοφόρους, θα υπάρξει «ουσιαστικά μια Ευρώπη που δεν θα έχει κυρίαρχα κράτη και θα καταργηθούν τα θρησκευτικά σύμβολα. Μία Ευρώπη, όπου οι αξίες θα διαμορφώνονται από τη Γερμανία και από τους τραπεζίτες».
Ο κ. Καμμένος τάχθηκε υπέρ της Ευρώπης των εθνών-κρατών, «στην οποία ενέταξε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής» και υποστήριξε: «Αυτή την Ευρώπη επιχειρούν να ανατρέψουν σήμερα ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, οι οποίοι σήμερα χρησιμοποιούν τις ταμπέλες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Οι μέχρι σήμερα ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να καταλάβουν ότι πρέπει να τους ανατρέψουν».
Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ψήφισε ασυλία για τις διοικήσεις του Σκαραμαγκά, ασυλία για τους τραπεζίτες, που έδωσαν τα δάνεια στα κόμματα, ασυλία για τη διοίκηση του ΟΑΕΕ, ασυλία σε εκείνους που βρίσκονται στο ΤΑΙΠΕΔ. Και η ασυλία για την ελληνική οικογένεια που αυτή τη στιγμή διαλύεται, για τον μικροεπαγγελματία, που του παίρνουν το μαγαζί, για εκείνον ο οποίος έρχεται να φορολογηθεί, όχι ανάλογα με το εισόδημά του, αλλά ανάλογα με αυτό που υπολογίζει το κράτος;».
Επίσης, τάχθηκε υπέρ της στάσης πληρωμών των τοκοχρεολυσίων, τα οποία υπολόγισε στα 18 δισ. ευρώ τον χρόνο «μέχρι να υπάρξει παιδεία, υγεία, ασφάλιση, επιβίωση για τους Έλληνες», ζήτησε «αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν αντισυνταγματικά και παράνομα» καθώς και «χαμηλή φορολόγηση, ρύθμιση των υποχρεώσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να φύγουν τα λουκέτα, να πάρουν οι άνθρωποι φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και με μια φορολογία πλαφόν στο 8% να μπορέσουν να επιβιώσουν».
Ο κ. Καμμένος κατέληξε επαναλαμβάνοντας τις «κόκκινες γραμμές» του κόμματός του στα εθνικά θέματα και στη λαθρομετανάστευση, τονίζοντας ότι αποτελούν προϋποθέσεις για οποιαδήποτε συνεργασία με άλλα κόμματα.