Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, η εισαγγελέας Μαρία Τρουπή για τον καθένα από τους τέσσερις Τούρκους που κρίθηκαν ένοχοι πρότεινε αιτιολογημένο σκεπτικό απόρριψης περί πρότερου έντιμου βίου, έμπρακτης μεταμέλειας και εκ των υστέρων καλής συμπεριφοράς, κρίνοντας ότι αυτά δεν θεμελιώνονται. Δεν θεμελιώνεται επίσης κατά την εισαγγελέα το ότι υπήρχε στο πρόσωπο του ενός σοβαρή απειλή.
Η εισαγγελέας πρότεινε επίσης αιτιολογημένα την απόρριψη καθενός από τα διαφορετικά ελαφρυντικά που προτάθηκαν για τον καθένα από τους υπόλοιπους ενόχους: Μπουρδούβαλη, Γιαννουσάκη, Κοτσώνη, Κουρούβανη, Φάρο, Μπονυάντ, Κοτσάογλου (φυγόδικος).
Για τους μόνους που πρότεινε να αναγνωριστεί ειδικά το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη και τη στάση που επέδειξαν βοηθώντας και στη διαλεύκανση της υπόθεσης, αλλά και στην ακροαματική διαδικασία, είναι οι Σταύρος Λάγιος, υπάλληλος του εφοπλιστή Γιαννουσάκη, και Κ. Καρτσώνης, ο ιδιοκτήτης της αποθήκης στο Κορωπί, ο οποίος και υπέδειξε τον χώρο με τα τελευταία 900 κιλά ηρωίνης που ανευρέθηκαν.
Πού πήγαν τα ναρκωτικά;
Ο μοναδικός που φαίνεται να φορτώνεται το μεγαλύτερο μερίδιο ενοχής, πλην των αλλοδαπών εμπόρων της ηρωίνης και του εφοπλιστή Μ. Γιαννουσάκη, στη βίλα του οποίου βρέθηκε ο μισός τόνος, είναι ο πρώην καπετάνιος και στέλεχος μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας στο Ντουμπάι, Γιώργος Μπουρδούβαλης.
Άγνωστο παραμένει το ποιοι αγόρασαν την ποσότητα των ναρκωτικών, καθώς και το πώς το πλοίο βρέθηκε με τους δύο τόνους ηρωίνης στην Ελευσίνα χωρίς να το αντιληφθεί κανείς πλην του Ιρανού συνοδού του φορτίου.