Μέσα στην ταινία της, Τζουντίθ Γκοντρές αναδεικνύονται οι ιστορίες 1000 θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να ενώσει τα θύματα όλων των ηλικιών – γυναίκες και άντρες, που βρίσκουν δύναμη μιλώντας για το προσωπικό τους τραύμα. 

Η Τζουντίθ Γκοντρές πρωτοστατεί στο κίνημα #MeToo της Γαλλίας, μετά την πρεμιέρα του «Icon Of French Cinema», μιας αυτοβιογραφικής σειράς που σκηνοθέτησε η ίδια, αλλά και μετά τις κατηγορίες της εναντίον δύο γνωστών σκηνοθετών της χώρας (Μπενουά Ζακό και Ζακ Ντουαγιόν), καθώς υποστήριξε ότι την κακοποίησαν σεξουαλικά. Έτσι, στη νέα της ταινία «Moi Aussi» περιλαμβάνει και δικές της ιστορίες.

Η σκηνοθέτιδα κατηγόρησε, πρόσφατα, δημόσια για κακοποίηση τον σκηνοθέτη Μπενουά Ζακό, με τον οποίο διατηρούσε σχέση τη δεκαετία του 1980, την εποχή που εκείνη ήταν 14 ετών, και εκείνος 39. Να σημειωθεί, δηλαδή, ότι ήταν κάτω από την ηλικία συναίνεσης.  Ο σκηνοθέτης, όπως υποστηρίζει η ίδια, την πλησίασε την περίοδο που οι γονείς της χώριζαν, με την ίδια να αισθάνεται ιδιαίτερα απομονωμένη. Η ηθοποιός, κατηγόρησε, επίσης, τον Ζακ Ντουαγιόν ότι όταν ήταν 15 ετών, την υποχρέωσε να εκτελέσει 45 λήψεις μιας σεξουαλικής σκηνής χωρίς σενάριο μαζί του, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας του «La fille de 15 ans», 1989. Το 2017, στις απαρχές του κινήματος #MeToo, η Τζουντίθ Γκοντρές ήταν από τις πρώτες γυναίκες που μίλησαν εναντίον του παραγωγού Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, καθώς σε συνέντευξή της στους New York Times, είχε δηλώσει ότι της επιτέθηκε σε ένα ξενοδοχείο στο Φεστιβάλ των Καννών, όταν εκείνη ήταν 24 ετών.

Στην πρεμιέρα του «Moi Aussi» στο Φεστιβάλ των Καννών 2024, το κοινό υποδέχθηκε τη Τζουντίθ Γκοντρές πολύ θερμά, ενώ, μάλιστα, ορισμένοι από τους συντελεστές της ταινίας, εμφανίστηκαν στο κόκκινο χαλί κοιτώντας τον φακό και κάνοντας μια συμβολική κίνηση με τα χέρια τους, κλείνοντας τα στόματά τους, ως ένδειξη της φήμωσης των θυμάτων στον χώρο του θεάματος.

Η παρουσία του κινήματος του #MeToo φέτος στο Φεστιβάλ των Καννών γίνεται αισθητή με διάφορους τρόπους. Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσιεύματα του γαλλικού τύπου, υπάρχει μία λίστα με 10 ή 12 ονόματα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ηθοποιοί και σκηνοθέτες, που αναμένεται να κατηγορηθούν δημόσια στο πλαίσιο του Φεστιβάλ για σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση.

Άλλωστε η συγκινητική τελετή έναρξης του 77ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, στις 14 Μαΐου, με τη βράβευση της θρυλικής Μέριλ Στριπ με τιμητικό Χρυσό Φοίνικα, η οποία κατά την ομιλία της δήλωσε ότι «τα μεγαλύτερα αστέρια στον κόσμο, αυτήν τη στιγμή, είναι γυναίκες», έδειξε τον δρόμο για την ενδυνάμωση της φωνής των γυναικών στην φετινή διοργάνωση.