Ο Ν. Καπραβέλος προσέθεσε πως αυτό που εκπέμπεται είναι «λάθος μήνυμα», το οποίο δείχνει πως «δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχει φέρει η πανδημία σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και τη χώρα μας».

Επεσήμανε μάλιστα πως δεν μπορούμε να μιλάμε για «ελευθερία», αν δεν εμβολιαστούμε κατά 90%, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει μισή ελευθερία». Σε άλλη περίπτωση «όλοι μας συμβάλλουμε στην διασπορά της νόσου και τις μεταλλάξεις» προσέθεσε, συμπληρώνοντας πως «με τη μετάλλαξη Δ, ο εμβολιασμένος είναι και αυτός επιρρεπής στη μόλυνση, αν και σε πολύ λιγότερο βαθμό».

Μάλιστα κατέληξε πως «δεν είναι ώρα να μιλάμε με τέτοια αισιοδοξία για τον έλεγχο της πανδημίας», τη στιγμή που μετράμε 1.000 περίπου θανάτους το μήνα.

Κάνοντας λόγο για μέτρα ακατανόητα από υγειονομικής πλευράς, ο Ν. Καπραβέλος αναφέρθηκε στην αντίφαση να δέχεται η εστίαση εμβολιασμένους, την ώρα που το προσωπικό δεν είναι υποχρεωμένο να εμβολιαστεί. Συμπλήρωσε μάλιστα πως «δεν είναι δυνατόν να μιλούμε για ελευθερία των εμβολιασμένων, καθώς αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί με τόσους πολλούς ανεμβολίαστους».

Κατέληξε, λέγοντας πως έχουμε μπροστά μια τραγωδία, με τους ανεμβολίαστους να κινδυνεύουν και όλους μας να χρειάζεται να συμβάλουμε στον έλεγχο της πανδημίας.