«Η ισχυρή σύσταση να φοράμε μάσκα εμπεριέχει από μόνη της την υποχρεωτικότητα … εμείς οι γιατροί επιμένουμε, μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: δεν μπορεί να αγνοήσουμε το γεγονός ότι κάθε μέρα, σε όλο τον κόσμο, έχουμε περίπου 600.000 κρούσματα και 2.000 θανάτους», όπως είπε.

«Στην Ελλάδα οι 20 θάνατοι δεν είναι μικρός αριθμός. Η πανδημία είναι εδώ», υπογράμμισε, «ζούμε μέσα στα νοσοκομεία, βλέπουμε ασθενείς, “χάνουμε” ασθενείς. Η ισχυρή σύσταση είναι να φοράμε μάσκα. Εμάς να ακούσετε … η συζήτηση της υποχρεωτικότητας με δυσαρεστεί πάρα πολύ, την στιγμή που προσπαθούμε να αποτρέψουμε την αναζωπύρωση της πανδημίας … όλοι “κολλάνε” στην έννοια της υποχρεωτικότητας. Οι γιατροί συστήνουν κάτι, δεν γίνεται με το ζόρι να επιβάλλουν. Όταν βλέπουμε αναζωπύρωση μιας πανδημίας με εκατόμβες νεκρών, αμέσως μπαίνει το θέμα της υποχρεωτικότητας».

Προειδοποίησε επίσης ότι «στο άλλο ημισφαίριο θα αρχίσει τώρα η έξαρση της πανδημίας. Δεν έχει τελειώσει η πανδημία. Είναι πολύ εύκολο να αναζωπυρωθεί, είναι πολύ μεταδοτικός αυτός ο ιός … Προφανώς θα δούμε και άλλες μεταλλάξεις, είναι πολλές στο στόχαστρο των επιστημόνων, ευτυχώς δεν είναι σαν την Δέλτα. Θυμάστε πέρυσι το καλοκαίρι, με τις δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στην Ινδία. Λέγαμε “προς θεού, μην έρθει προς την Ευρώπη”. Δυστυχώς, ήρθε. Είδατε την καταστροφική της μανία. Ευτυχώς, φέτος δεν βλέπουμε τόσο καταστροφικές μεταλλάξεις … Αλλά προς θεού, δεν έχει τελειώσει».

«Η νόσηση δεν πρέπει να τρομάζει, αλλά οι σοβαρές επιπλοκές και ο θάνατος. Αυτό αποτρέψαμε με τα εμβόλια, να μην κινδυνέψει η ζωή μας. Γλιτώσαμε χιλιάδες ανθρώπους από το θάνατο, αυτή είναι η ουσία … Είναι ισχυρή η σύσταση η μάσκα να μην καταργηθεί ακόμη, στα σχολεία, στους κλειστούς χώρους, για τους πάνω από τους 60. Μην μπερδεύετε την άρση της υποχρεωτικότητας με την ισχυρή σύσταση … Πέρυσι γονατίσαμε, από τον Αύγουστο λέγαμε “προσοχή!”. Θα δούμε φέτος πώς θα εξελιχθεί».