«Η μισή μου κοινοβουλευτική ομάδα κυβερνά σήμερα τον τόπο. Το μέγιστο ποσοστό των ανεμβολίαστων είναι ακροδεξιούληδες, ο Μητσοτάκης έβαλε έναν άνθρωπο που τους καταλαβαίνει», τόνισε ο ιδρυτής του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στο Art όπου κλήθηκε να σχολιάσει τον κυβερνητικό ανασχηματισμό που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Μάλιστα «τον τίτλο της «lady» έδωσε στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, βλέποντας πολλά πρόσωπα από την κοινοβουλευτική του ομάδα να έχουν εξέχουσες υπουργικές θέσει επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, θέλησε να μιλήσει ουσιαστικά καταρρίπτοντας το αφήγημα του ίδιου περί κεντρώας, φιλελεύθερης παράταξης. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Η μισή μου κοινοβουλευτική ομάδα κυβερνά σήμερα τον τόπο» ενώ αναφερόμενος συγκεκριμένα στον Θάνο Πλεύρη που ανέλαβε το ευαίσθητο Υπουργείο Υγείας προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ζήτησα από τον Κώστα Πλεύρη να παραχωρήσει τη θέση του στον Θάνο και δικαιώθηκα. Ο Θάνος Πλεύρης ήταν το πουλέν μου. Το μέγιστο ποσοστό των ανεμβολίαστων είναι ακροδεξιούληδες. Όλοι τους. Ο Μητσοτάκης έβαλε λοιπόν έναν άνθρωπο που τους καταλαβαίνει».

Το αμαρτωλό παρελθόν του νέου υπουργού Υγείας υπενθυμίζουν τα διεθνή ΜΜΕ, φέρνοντας στο φως δηλώσεις του κατά προσφύγων. «Είναι οκ να θέλεις να εξοντώσεις ανθρώπους, έλεγε κάποτε ο νέος υπουργός Υγείας της Ελλάδας» αναφέρει το βρετανικό Vice. «Ο πολιτικός που έχει ζητήσει να πυροβοληθούν οι μετανάστες και έχει υπερασπιστεί την ιδέα για το άνοιγμα του Άουσβιτς» τονίζει η Daily Mail. Το Euronews τονίζει ότι ο «νέος Έλληνας υπουργός Υγείας απολογείται για προηγούμενες δηλώσεις για το Ολοκαύτωμα».