Καρέ – καρέ πως η αστυνομία επιτέθηκε σε πολίτη στην πλατεία Νέας Σμύρνης αποτυπώνεται σε βίντεο του Στέφανου Παπαδάκη, κόντρα στο αφήγημα των αρχών ότι δέχτηκαν επίθεση από 30 άτομα.

Το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι την εμφάνιση της στην πλατεία της Νέας Σμύρνης έκανε το μεσημέρι η αστυνομία με άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ και της ΔΡΑΣΗ να κυνηγάνε κόσμο στην πλατεία και να κάνουν προσαγωγές.

Αστυνομοκρατία, βίαιες προσαγωγές και πρόστιμα στη Νέα Σμύρνη

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές κινήθηκαν βίαια προς πολίτες που βρίσκονταν στην πλατεία, ενώ καταγγέλλεται ξυλοκόπημα, ακόμη και βίαιες προσαγωγές.

Μάλιστα, υπήρξαν αναφορές και για πρόστιμα σε ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του TPP, όλα φαίνεται ότι ξεκίνησαν από τραμπουκισμούς μικρής ομάδας αστυνομικών κατά πολιτών πάνω στην πλατεία, με τους αστυνομικούς -στη συνέχεια- να καλούν ενισχύσεις στο σημείο και να κάνουν προσαγωγές, κάτι που επιβεβαιώνει και το παραπάνω βίντεο.

Ειδικότερα, μαρτυρία στο TPP ανέφερε ότι «είναι απίστευτο ότι για 4 άτομα έφτασε τόσο πολλή αστυνομία στην περιοχή» και ότι οι αρχές έκλεισαν την μία πλευρά της πλατείας με τον κόσμο να μην μπορεί να μπει.

Σε ανακοίνωση της η αστυνομία επιμένει στο αφήγημα που νωρίτερα είχε δώσει ως διαρροή, δηλαδή ότι δέχτηκε επίθεση και ότι δεν τηρούνταν τα μέτρα ασφαλείας -κάτι που και το ίδιο το βίντεο την διαψεύδει.

Η ΕΛΑΣ εμμένει στο δικό της αφήγημα για το όργιο βίας στη Νέα Σμύρνη και διατάσσει ΕΔΕ

Η αστυνομία διαλύει με χημικά την πορεία ενάντια στην καταστολή της πλατείας Νέας Σμύρνης

Χημικά και κρότου λάμψης έριξαν οι αστυνομικές αρχές μπροστά στο Δημαρχείο κατά της πορείας για την καταστολή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει προσαγωγές, ενώ ελικόπτερο της αστυνομίας πετάει πάνω από την περιοχή.

Νωρίτερα η πορεία κατευθυνόταν προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να διαμαρτυρηθεί σχετικά με το ξύλο κατά προσαχθέντα και την ένταση από τις αστυνομικές αρχές το μεσημέρι.

Η αστυνομία διαλύει με χημικά την πορεία ενάντια στην καταστολή της πλατείας Νέας Σμύρνης