Ερωτηθείς για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός «δεν με αμφισβήτησε προσωπικά» αλλά έστειλε την επιστολή πριν το τελευταίο συνέδριο «για να ξεκαθαρίσει το τοπίο». «Έχει τη δική του ενασχόληση του με το ινστιτούτο. Ελπίζω να κάνουμε κάτι μαζί μέχρι τις ευρωεκλογές αλλά δεν το έχω ζητήσει γιατί δεν έχω σκεφτεί αυτό τον συνδυασμό. Το κόμμα είναι ενωμένο και αυτό φάνηκε στην εκδήλωση για το ευρωψηφοδέλτιο. Έχουμε επικοινωνία, μιλάμε 1-2 φορές την εβδομάδα» συμπλήρωσε για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε για τον Αλέξη Τσίπρα επίσης πως «μου έχει πει ότι δεν θα διεκδικήσει κάτι στην κεντροαριστερά. Επιθυμεί να συνεισφέρει στην ανάκαμψη όλου το κεντροαριαστερού χώρου της Ευρώπης. Ο ίδιος μου έχει πει ότι το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει».

Ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε, ακόμα, ότι «έχω ήδη παγιωθεί στα ελληνικά πολιτικά σκηνικά» ενώ στην ερώτηση «θα γίνεις πρωθυπουργός;» απάντησε «ναι» τοποθετώντας χρονικά ότι αυτό θα γίνει «όταν προκηρυχθούν εκλογές» για να προσθέσει ότι «θα κυβερνήσω μόνος μου γιατί θα έχουμε αυτοδυναμία».

Όταν ρωτήθηκε, μάλιστα, αν θα συνεργαστεί με άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αρνητικά εξηγώντας ότι «οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων έχουν προσωπικές ατζέντες. Αυτά που είπε η Κωνσταντοπούλου δείχνουν ότι δεν έχει κάποια βούληση να συστρατευθεί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει μίσος και αντιπάθεια στον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα και εγώ αγαπώ τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε για ακόμα μία φορά τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας πως «το πρόβλημά μου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι αμιγώς πολιτικό. Έχει έλλειψη ενσυναίσθησης και αλαζονεία, το βλέπεις από τον τρόπο που ειρωνεύεται τον κόσμο στα Τέμπη, δεν μπόρεσε να ζητήσει συγγνώμη».

Ο Γιώργος Λιάγκας ρώτησε τον Στέφανο Κασσελάκη και για το πόθεν έσχες του και το πότε θα το δώσει στη δημοσιότητα. «Αυτό που είπες, ότι εγώ είπα ότι θα δώσω το πόθεν έσχες μετά τις εκλογές, δεν ισχύει. Θα το δώσω πριν από τις ευρωεκλογές», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «είμαι αυθεντικός αλλά δεν είμαι χαζός», ενώ στην ερώτηση για την περιουσιακή του κατάσταση είπε ότι «είμαι ευκατάστατος και θέλω να προσφέρω στη χώρα μου».

Στην ερώτηση για την θρησκευτική πίστη είπε: «Είμαι θρήσκος, όχι πολύ. Δεν θεωρώ ότι κάθε σκέψη της εκκλησίας είναι αληθινή. Πιστεύω ότι έχει υπάρξει Ιησούς Χριστός και ήταν θαυματουργός. Τα σχίσματα και τα μετέπειτα είναι ανθρωπογενή. Είμαι χριστιανός, πιστεύω στον Θεό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σέβομαι την πίστη του κάθε συμπολίτη. Πιστεύω στους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας – Κράτους», προσθέτοντας ότι «έχει θέμα η περιουσία της Εκκλησίας, είναι πολλά τα ζητήματα», αλλά σημειώνοντας ότι «υπάρχουν και ιερείς ανοιχτόμυαλοι».