Την άποψη ότι βγήκε ενισχυμένος από το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Τόνισε πως τα μέλη του κόμματος μίλησαν και είπαν «κάτω τα χέρια απ’ τον Στέφανο».Μίλησε για την ανάγκη να γίνει «μια μεγάλη συμμαχία που θα ενώσει όλο τον κόσμο της κεντροαριστεράς» ενάντια στον Κ. Μητσοτάκη.

«Σαφώς έχω βγει ενισχυμένος, δεν υπάρχει κανένα ζητούμενο αμφισβήτησης… Τα στελέχη που ήταν απέναντί μου στο συνέδριο ήταν ελάχιστα», είπε και τόνισε ότι δεν θεωρεί πως είναι «πρόεδρος υπό προθεσμία». «Θα παραμείνω αρχηγός μέχρι τις επόμενες εθνικές. Έχω τεράστια εντολή να μετασχηματίσω το κόμμα».

Στην ερώτηση τι θα κάνει αν δεν τα πάει καλά το κόμμα στις Ευρωεκλογές και υπάρξει πάλι θέμα αμφισβήτησης απάντησε: «όποιος θέλει να με αμφισβητήσει με χαρά θα το αντιμετωπίσω. Αν χρειαστεί να ξανακερδίσω, θα κερδίσω. Δεν είναι θέμα αλαζονείας. Τα μέλη μίλησαν».

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε και στην επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να μην παραστεί στο συνέδριο. «Νομίζω ήταν λάθος», είπε ο Στ. Κασσελάκης.

Απέφυγε δε να απαντήσει στο ερώτημα πώς νιώθει τώρα απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, απαντώντας στον Γ. Κουβαρά «μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο τι σκεφτόταν και τι σκέφτεται από εδώ και πέρα».