«Ασκούν πρέσινγκ μήνες ολόκληρους, επειδή δεν έχουν επιχειρήματα για τα προβλήματα του κόσμου. Ρωτάς για την ακρίβεια και λένε ‘πόθεν έσχες’, για την οικονομία, ‘πόθεν έσχες’, για το ηλεκτρικό ρεύμα, ‘πόθεν έσχες’. Δεν έχουν να πουν κάτι άλλο», υποστήριξε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε ότι από την ίδια ομιλία του θα δούμε και τι θα πρέπει ο λαός να ρωτήσει τη ΝΔ που «χρωστά 500 εκατ. ευρώ», ενώ «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες». «Δεν μπορείς να ρωτάς το πόθεν έσχες για έναν ιδιώτη πριν μπει στην πολιτική και να μη ρωτάς το πόθεν έσχες του κυβερνώντος κόμματος που έχει το υψηλότερο χρέος από όλα τα κόμματα στην Ευρώπη και συγχρόνως έχει διαφήμιση στην Google σ’ αυτές τις ευρωεκλογές μεγαλύτερη από κάθε κόμμα στην Ιταλία και την Γερμανία», τόνισε.

Σχολίασε πως «αν ο λαός έχει αποκτήσει ανοσία στην ιδέα του μαύρου χρήματος στην πολιτική τότε δεν θα αλλάξει τίποτα» και υπογράμμισε ότι ο λαός πρέπει να ρωτήσει τη ΝΔ «πώς πληρώνεται ο κ. Γκρίνμπεργκ, πού είναι αυτά τα χρήματα για τις διαφημίσεις», καθώς «δεν μπορεί να μην υπάρχει διαφάνεια της παράταξης που κυβερνά».

«…Και ξαφνικά βγαίνουν τα paradise papers και βλέπουμε ότι υπάρχουν πράγματα εκεί μέσα που δεν ήταν στο πόθεν έσχες του, δεν ενδιαφέρει κανέναν αυτό;», ρώτησε για τον πρωθυπουργό. «Τον είδα σε μια συνέντευξη που κλαψούρισε που αναγκάστηκε να πουλήσει ακίνητα για να πληρώσει τα δίδακτρα των παιδιών του στην Αμερική. Ε, δεν πρόκειται να κάνουμε και έρανο για τον κύριο Μητσοτάκη εδώ», συνέχισε, «μερικοί από μας έχουμε πάρει υποτροφίες, έχουμε δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα, τα κέρδη που έχω βγάλει για τους επενδυτές μου είναι δημόσια έγγραφα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και ο κ. Μητσοτάκης που ενάμιση χρόνο δεν είχε δουλειά πριν από 20 χρόνια, κατέφυγε στην βουλή ως κληρονομικό δικαίωμα».

Στο ερώτημα γιατί δεν έδινε το πόθεν έσχες του τόσους μήνες, ώστε «να αποστόμωνε» τους πολιτικούς αντιπάλους του, σχολίασε πως «το τι επικοινωνιακή στρατηγική έχω, είναι δικό μου μυστικό, ξέρω πάρα πολύ καλά πώς δουλεύει αυτό το σύστημα…». Είπε ότι η προθεσμία για το πόθεν έσχες είναι η 1η Ιουλίου και πως «δεν έχω να κρύψω απολύτως τίποτα, έχω δουλέψει, έχω ιδρώσει, είμαι πετυχημένος με τα αποτελέσματα που έχω φέρει σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πεδίο, ό,τι βαθμούς, ό,τι υποτροφίες, ό,τι βραβεία έχω πάρει τα έχω καταφέρει με το σπαθί μου και επιτέλους αυτή η χώρα να αρχίσει να ρωτάει τους πολιτικούς που έχουν πλουτίσει τόσα χρόνια με το πόθεν έσχες τους από τη Βουλή με μισθούς βουλευτή και όχι έναν ιδιώτη που κατάφερε να γίνει πρόεδρος κόμματος και γι’ αυτό το λόγο επέστρεψε στην πατρίδα του».

Σημείωσε ότι «το πόθεν έσχες είναι για να δούμε πως αλλάζει ο πλούτος των πολιτικών μέσα στην πολιτική του σταδιοδρομία, όχι για να εξηγήσει ένας ιδιώτης το αν έχει φορολογηθεί στις ΗΠΑ που εκεί αν είσαι ‘αδιευκρίνιστος’ μπαίνεις φυλακή».

«Θα απαντήσω σε όλα και ο κ. πρωθυπουργός να απαντήσει και για τον εαυτό του και για το κόμμα του και για τον κ. Γκρίνμπεργκ και για τις διαφημίσεις τους και για τους ‘αδιευκρίνιστους’ υπουργούς’, τόνισε.