«Έχω καθαρή τη συνείδησή μου, δεν έχω πειράξει κανέναν σε αυτήν τη χώρα. Βρίσκομαι εδώ για να προσφέρω και να εκπροσωπήσω τα λαϊκά στρώματα που με ψήφισαν. Αισθάνομαι σίγουρος ότι η ελληνική κοινωνία θα δει την αυθεντικότητα, σε ό,τι κάνουμε. Ξαφνικά, θα δείτε ένα “κύμα” να αλλάζει», προσέθεσε και συμπλήρωσε:

«Ο κομματικός ”σωλήνας” θα δουλέψει για τη βάση και την κοινωνία. Αντλούμε ”λαμπρά” μυαλά και έμπειρα στελέχη. Η Έλενα Κουντουρά και ο Κώστας Αρβανίτης θα είναι, προφανώς, στο ψηφοδέλτιο. Αποτελούν πολύ έμπειρα στελέχη, θα βοηθήσουν τους υπόλοιπους να γίνουν μία ομάδα. Οι υπόλοιποι θα αναδειχθούν από προκριματικά ψηφοδέλτια. Θα μπορέσουν να κάνουν αίτηση στο κόμμα και ύστερα, να περάσουν από την κοινωνία και να δείξουν τη διάδραση. Οι πολίτες θα επιλέξουν τους υποψηφίους, ως μία μορφή δημοψηφίσματος. Θέλουμε να έχουμε ανθρώπους με ένσημα».

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εκεί όπου βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν χωρά αμφιβολία για αυτό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παίρνει καμία ευθύνη. Ούτε για τα Τέμπη, ούτε για τις πυρκαγιές. Να μιλήσουμε και για το Predator; Στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουμε λογοκρισία, το Κυπριακό πρέπει να είναι στο επίκεντρο των ευρωτουρκικών σχέσεων. Προφανώς, είμαστε υπέρ της ”Θετικής Ατζέντας”» είπε και μάλιστα ξεκαθάρισε πως «η αντιπολίτευση πρέπει να ψηφίζει ό,τι πιστεύει πως λειτουργεί προς όφελος των πολιτών. Αναφορικά με την επιστολική ψήφο, μιλάμε για θέματα Δημοκρατίας και εθνικά, επίσης. Καταδίκασα πολύ γρήγορα τη στάση του κ. Σούνακ, απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό είναι υπεύθυνη αντιπολίτευση».

«Προφανώς και υπάρχει φοροδιαφυγή, αλλά ο ”πυρήνας” θα έπρεπε να ήταν ένα απλό και ξεκάθαρο φορολογικό πλαίσιο, που θα διαρκέσει μία δεκαετία και δεν θα αλλάζει κάθε τρίμηνο» κατέληξε στη συνέντευξη του.

Σημειώνεται πως η συνέντευξη μεταδόθηκε, την ώρα που οι 11 αποχωρήσαντες βουλευτές απο το ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που είναι «Νέα Αριστερά».