Αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα ανέφερε πως «δεν ψηφίζουμε τίποτα τυφλά», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «η πιο φθηνή άμυνα για τη χώρα μας είναι η αποτροπή και ό, τι χρειαστεί να κάνουμε για να αποτρέψουμε τους γεωπολιτικούς αντιπάλους μας θα το κάνουμε».

Έκανε λόγο για «εγκρατή εξωτερική πολιτική» που «δεν θα εμπλέκεται σε περιπέτειες των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο», διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν ισχύει για το ΝΑΤΟ, το οποίο χαρακτήρισε «ιερή αμυντική συμμαχία».

Αναφορικά με την Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ δήλωσε ότι είναι υπέρ, καθώς είναι μέρος ενός «ευρωπαϊκού προγράμματος». Σε σχέση με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία δήλωσε πως «ο εξοπλισμός πρέπει να μείνει εντός της χώρας», αναφέροντας πως «τον έχουμε χρυσοπληρώσει», αλλά η χώρα θα συνεχίζει να παρέχει την γεωπολιτική της θέση, μέσω της οποίας «διοχετεύεται ένα μεγάλο μέρος του εξοπλισμού στην Ουκρανία».

«Το στίγμα μας είναι ξεκάθαρο: είμαστε η μεγάλη προοδευτική παράταξη που έχει το στίγμα της σύγχρονης Αριστεράς. Θέλουμε ανοιχτές αγορές – όπως ξέρετε προέρχομαι από το επιχειρείν και το κατανοώ καλύτερα από όποιον άλλον διεκδικεί την εξουσία ή διοικεί αυτή τη στιγμή τη χώρα. Θέλουμε εργασιακά δικαιώματα, κοινωνικό κράτος και κράτος πρόνοιας, έτσι μόνο θα μπορεί να ανθίσει και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας. Και εγκρατή φορολογική πολιτική. Χρειαζόμαστε επίσης στιβαρή άμυνα, δεν διαπραγματευόμαστε την άμυνα της χώρας. Ξέρουμε ότι η πιο φτηνή άμυνα είναι η αποτροπή. Χρειαζόμαστε εγκρατή εξωτερική πολιτική. Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Στέφανο Κασσελάκη δεν θα εμπλέκεται στις περιπέτειες των ΗΠΑ ανά τον κόσμο. Θα έχει προτεραιότητα την άμυνα της χώρας μας» είπε για το πολιτικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Πιστεύω ότι πρέπει να φύγει το άλλοθι του 41%. Βλέπουμε μια τεράστια συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών και μια συγκάλυψη του ίδιου του Υπουργού Μεταφορών, ο οποίος είχε στα χέρια του ένα σωρό προειδοποιήσεις τα προηγούμενα δύο χρόνια. Οι ενδείξεις για τα κακουργήματα είναι τεράστιες, εάν πάει στη δικαιοσύνη ο συγκεκριμένος υπουργός. Το να παραιτείσαι από Υπουργός και να παραμένεις Βουλευτής, δεν είναι πολιτική ευθύνη. Και ειδικά όταν έχει πέσει μονταζιέρα το βράδυ του δυστυχήματος, όταν ένα φιλοκυβερνητικό μέσο παίρνει τα ηχητικά πριν από την ελληνική αστυνομία! Δεν είναι εργαλειοποίηση να ζητάς δικαιοσύνη για αυτές τις οικογένειες. Είναι θέμα δημοκρατίας. Αυτό που ζητάμε είναι να στείλουν των Κώστα Αχ. Καραμανλή στη δικαιοσύνη η οποία και θα αποφανθεί. Αν δεν φοβούνται τίποτα, γιατί τον αμνηστεύουν;» σημείωσε για το έγκλημα των Τεμπών και την προσπάθεια συγκάλυψης.

«Πρέπει να κατοχυρωθεί νομικά ο όρος γυναικοκτονία, είναι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα βελτιωθεί η καθημερινότητα ως προς την ενδοοικογενειακή βία. Υπάρχουν προτάσεις τις οποίες επεξεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή και προφανώς πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη και πιο γρήγορη ανταπόκριση σε τέτοια περιστατικά από τις Αρχές. Όσα έχουν ακουστεί αυτές τις ημέρες, ειδικά για την περιοχή του εν λόγω Αστυνομικού Τμήματος, δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά θεσμικά. Δεν μπορεί να είναι και αυτό ανθρώπινο λάθος. Άλλο το να καρατομούμε μερικούς χαμηλόβαθμους αστυνομικούς και άλλο να βρούμε λύσεις για να μην σκοτώνονται οι γυναίκες. Εννοείται ότι πρέπει να αποδοθούν και επιχειρησιακές και πολιτικές ευθύνες. Αλλά πρέπει να βρούμε κάτι να δουλεύει, αλλιώς δεν θα αλλάξει η κατάσταση» προσέθεσε για τι γυναικοκτονίες.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μια τελείως παράλογη φορολογία. Καταρχήν και μόνο η ιδέα ότι πρέπει να προκαταβάλει ο επιχειρηματίας τον φόρο του, είναι ανήκουστη, πρέπει να καταργηθεί. Είναι ένας φαύλος κύκλος που εντείνει τη φοροδιαφυγή. Δεύτερον, πρέπει να δημιουργηθεί μια φορολογική κλίμακα: για τις επιχειρήσεις που έχουν έσοδα κάτω από 220.000 ευρώ τον χρόνο, το 97% δηλαδή των επιχειρήσεων στη χώρα, θα μειωθεί ο φόρος εισοδήματος στο 17%. Και για όσες έχουν πάνω από 220.000 ευρώ θα αυξηθεί λίγο, στο 24%. Αυτό παρεμπιπτόντως αποδίδει με βάση μη δυναμικά μοντέλα (χωρίς να υπολογίζουμε τη ρευστότητα που θα παράσχουμε στις μικρές επιχειρήσεις) περίπου 100.000.000 ευρώ στον προϋπολογισμό της χώρας» σημείωσε για τις φορολογικές προτάσεις του κόμματός του και συνέχισε:

«Πρέπει επίσης να σκεφτούμε το όλο μίγμα του ατομικού εισοδήματος, με ένα πιο απλό σύστημα που να είναι ξεκάθαρο και να διαρκεί για τουλάχιστον δέκα χρόνια. Δεν είναι δυνατόν ένα μέρισμα του 1.000.000 ευρώ να φορολογείται λιγότερο ποσοστιαία από ένα εισόδημα ενός μισθωτού των 26.000 ευρώ. Η κλίμακα που προτείνουμε προτείνει μείωση της φορολογίας για εισοδήματα μέχρι 200.000 ευρώ. Μιλάμε για ένα πιο δίκαιο και προοδευτικό σύστημα».

Τέλος, για τα mails που διέρρευσαν από το Υπουργείο Εσωτερικών είπε πως «δικαιούμαστε καλύτερη μεταχείριση στους θεσμούς μας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψεύδεται και ρίχνει την ευθύνη στην υπηρεσιακή κυβέρνηση ενώ η κα Ασημακοπούλου παραδέχτηκε ότι έλαβε τα δεδομένα τον Ιανουάριο. Η κα Κεραμέως πρέπει να μας πει αν είχε ασχοληθεί με την κυβερνοασφάλεια του Υπουργείου της. Η εργαλειοποίηση αυτής της λίστας από τον γραμματέα αποδήμων της ΝΔ και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου δείχνει μια κουλτούρα μέσα στη ΝΔ, ότι το κράτος είναι δικό μας και κάνουμε ό,τι θέλουμε. Αλλά ο κόσμος δεν είναι πρόβατα. Καταλαβαίνουμε τι γίνεται και θα σηκώσουμε ανάστημα στις ευρωεκλογές».

«Η επιστολική ψήφος δεν επιτρέπεται εντός επικράτειας και τα παιδιά που αναγκάζονται να δουλεύουν σεζόν στον τουρισμό δεν μπορούν να ψηφίσουν. Είναι μεγάλη αδικία. Πρέπει να έχουμε έναν ηλεκτρονικό εκλογικό κατάλογο και να ψηφίζει ο καθένας από όπου βρίσκεται» κατέληξε.