Αιχμές προς την ηγεσία του κόμματός του άφησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε πρωινή εκπομπή του OPEN. Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, είπε, όσον αφορά το αντεργατικό νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε στη Βουλή, πως δεν τον καλύπτουν «οι υπερβολές που ακούστηκαν και από τον δικό μου χώρο από το εργασιακό».

Υπενθυμίζεται, πως στην Ολομέλεια για την ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ήταν ξεκάθαρα κατά του και η ομιλία της ήταν κατηγορηματική ως προς αυτό, με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να ξεκινάει τη δική του ομιλία απαντώντας στην ίδια.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση και κατά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, για το ίδιο ζήτημα: «Ο νόμος που αλλάζει ο κύριος Χατζηδάκης είναι ο δικός μου νόμος, του 2010» είπε και πρόσθεσε «ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατήγγειλε ως εργασιακό μεσαίωνα και δεν τον άλλαξε ούτε κατά ένα γράμμα και η Νέα Δημοκρατία δεν τον είχε ψηφίσει τότε, τώρα τον αναθεωρεί και σε ορισμένα σημεία του σε βάρος του εργαζομένου, ειδικά σε ό,τι αφορά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις».

Τα παραπάνω έρχονται λίγες ώρες από τη δημοσίευση βίντεο που προωθεί την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ. Ο πρώην υπουργός Υγείας, που έχει μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που διαπόμπευσε 32 οροθετικές γυναίκες, δημοσιεύοντας τα στοιχεία τους, το 2012, θεωρεί πως το Κίνημα Αλλαγής απέτυχε, αν και ήταν μία καλή προσπάθεια και η πρότασή του είναι το κόμμα να επονομαστεί «ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη».

«Μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση και όχι σαν αυτή που κάνει ο κ. Τσίπρας» με σύμβολο τον ήλιο και χρώμα το πράσινο ονειρεύεται ο Ανδρέας Λοβέρδος το «νέο» κόμμα του και θεωρεί πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μετασχηματιστεί και να είναι ένα πατριωτικό κόμμα με συμμετοχή στην ΕΕ και την Ευρωζώνη.