Σύμφωνα με το omniatv που καθημερινά αναμετέδιδε τις εξελίξεις τις δίκης, οι ποινές που διαμορφώθηκαν είναι οι εξής:

Σταθόπουλος: 19 έτη

Χατζηβασιλειάδης: 16 έτη

Δ.Μ.: 10 έτη

Στον Δ.Μ για τον οποίον επίσης τα στοιχεία ήταν τουλάχιστον περιορισμένα, δόθηκε αναστολή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Σταθόπουλος έχει περάσει ήδη 17 μήνες στη φυλακή, για μία υπόθεση που ξεκίνησε ως μία κλοπή (με άλλον δράστη) σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ και κατέληξε στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η οποία υποστηρίζει ότι έχει στοιχεία για την οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», συνδέοντας με αυτήν τον συγκεκριμένο κρατούμενο, τον Δ.Μ και τον Χαζτηβασιλειάδη.

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, αυτή η υπόθεση οδηγεί στην εξάρθρωση της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», υπόθεση που διαφημίστηκε εκτενώς στα ΜΜΕ εκείνη την περίοδο, με μέλη τον Δ.Χατζηβασιλειάδη, τον Δ.Μ, και τον Β.Σταθόπουλο. Η Αστυνομία υποστηρίζει ότι Σταθόπουλος και Χατζηβασιλειάδης έκαναν μαζί τη ληστεία στο πρακτορείο, διέφυγαν μαζί με μηχανή, μετέφεραν μαζί τα όπλα στη νέα «γιάφκα» στον Χολαργό, στο σπίτι του Δ.Μ. Κατά τη ληστεία, ο Χατζηβασιλειάδης τραυματίστηκε και ο Σταθόπουλος περιέθαλψε τα τραύματά του, ενώ όλα αυτά τεκμηριώνονται από την αρχική «ομολογία» του Δ.Μ, μέσα στη ΓΑΔΑ, αλλά και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σπίτι ανήκει σε κάποιον «Γεώργιο Σταθόπουλο», ο οποίος μάλιστα αρχικά παρουσιάζεται ως πατέρας του Βαγγέλη.

Το δικαίωμα του Β. Σταθόπουλου να αποδείξει ότι δεν είναι ένοχος και οι «διάδρομοι της Αντιτρομοκρατικής»

Σημειώνεται επίσης ότι στο παρελθόν ο Σταθόπουλος καταδικάστηκε για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», με την πλευρά του να υποστηρίζει ότι και τότε, η καταδίκη βασίστηκε απλώς σε κοινωνικές επαφές, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι δεν καταδικάστηκε για καμία επιμέρους εγκληματική πράξη. Εναντίον του επικοινωνιακά χρησιμοποιείται το γεγονός ότι είναι ιδιοκτήτης σχολής πολεμικών τεχνών.

Σταδιακά ωστόσο, εμφανίζονται προβλήματα στην αφήγηση. Ο Βαγγέλης Σταθόπουλος υποστηρίζει ότι το μόνο που έκανε ήταν να προσφέρει βοήθεια στον Χατζηβασιλειάδη, όταν αυτή του ζητήθηκε μέσω τηλεφώνου. Μάρτυρες έχουν καταθέσει ότι την ώρα της ληστείας αυτός βρισκόταν στα Εξάρχεια, ενώ το DNA του βρέθηκε μόνο σε γάζες που χρησιμοποίησε και όχι πάνω στη μηχανή, ή στις σακούλες μέσα στις οποίες βρέθηκαν τα όπλα. Στο τιμόνι της μηχανής βρέθηκε μείγμα DNA, αλλά το ανεξάρτητο πόρισμα που ζήτησαν οι συνήγοροί του δείχνει ότι το DNA του Σταθόπουλου δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί στο εύρημα και η Αντιτρομοκρατική αρνείται επανειλημμένα να δώσει τα πρωτογενή στοιχεία, όπως καταγγέλλουν.

Παράλληλα, ο Χατζηβασιλειάδης, με κείμενό του έχει αναλάβει την ευθύνη της πράξης του, υποστηρίζοντας ότι η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» είναι ανενεργή εδώ και πολλά χρόνια και τονίζοντας ότι οι δύο κατηγορούμενοι δεν είχαν καμία σχέση. Ο Δ.Μ άλλωστε, υποστηρίζει ότι απλά μετέφερε τους σάκους του Χατζηβασιλειάδη για να τους κρατήσει σπίτι του, χωρίς να γνωρίζει τι περιείχαν, όπως επίσης δεν γνώριζε ότι ο δράστης είχε πραγματοποιήσει ληστεία. Αυτοί οι σάκοι στο σπίτι είναι και το μόνο στοιχείο εναντίον του Δ.Μ, που δεν αναφέρεται καν ως «δράστης της ληστείας».

Η απλή συνωνυμία με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στον Χολαργό με τον Σταθόπουλο αποδεικνύεται άμεσα, ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι δικηγόροι σε κείμενό τους, αυτό δεν εμποδίζει τον εισαγγελέα από την «ψευδή διαπίστωση ότι ο Σταθόπουλος έκρυβε όπλα στο σπίτι του πατέρα του».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των «στοιχείων» που παρουσιάστηκαν εναντίον του Σταθόπουλου, είναι τα «αντιβαλλιστικά γιλέκα» που παρουσίασε ως τεκμήρια η Αντιτρομοκρατική, από την έρευνα στη σχολή πολεμικών τεχνών που διατηρεί ο ακτηγορούμενος. Η πλευρά του υποστηρίζει ότι πρόκειται για γιλέκα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, καταγγέλλοντας ότι το δικαστήριο δεν επέτρεψε την εξέτασή τους.

«Η Αντιτρομοκρατική κατέσχεσε από τη σχολή πολεμικών τεχνών του Σταθόπουλου διάφορα γιλέκα, που είχαν τον ρόλο να προφυλάσσουν τον θώρακα και το στομάχι των αθλητών. Τα χαρακτήρισε λοιπόν αυτά τα γιλέκα ως «αντιβαλλιστικά» και ήρθε μία τέτοια φωτογρφία στο δικαστήριο. Εμείς όχι μόνο το αρνηθήκαμε, φέραμε αντίστοιχα γιλέκα, δέιξαμε αντίστοιχα γιλέκα και είπαμε ότι όχι μόνο να εξεταστούν αυτά, αλλά να συγκριθούν με τα γιλέκα που φορούν οι 10-15 άνδρες της αντιτρομοκρατικής που βρίσκονται στο δικαστήριο. Αυτό το αίτημα μας δεν απαντήθηκε ποτέ και ήρθε σήμερα ο εισαγγελέας να κάνει λόγο για αντιβαλλιστικά γιλέκα, ήρθε δηλαδή ως επιβαρυντικό στοιχείο. Στο σπίτι και στη σχολή του Σταθόπουλο δεν βρέθηκε τίποτα εντωμεταξύ, εκτός από ένα τέιζερ της κοπέλας του» ανέφερε σε δήλωσεις της μετά την βαριά εισαγγελική πρόταση η δικηγόρος του, Αντωνία Λεγάκη.

Η καταδικαστική εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση Σταθόπουλου και τα «αντιβαλλιστικά γιλέκα» γυμναστηρίου