Ύστερα από την εκδίκαση προς όφελος του βουλευτή Ά Αθήνας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου του ποσού των 2.000€, για αγωγή που είχε καταθέσει κατά ιδιωτικής υπαλλήλου που είχε αναρτήσει στη σατιρική σελίδα στο facebook «Βαθύ LUBEN», φωτογραφίας του βουλευτή και είχε «αντιδράσει» θετικά σε δυσφημιστικά για τον ίδιο σχόλια, άλλη μία δικαστική απόφαση του επιδικάζει το ποσό των 5.000€ ήρθε έπειτα αυτή τη φορά από αγωγή του βουλευτή κατά της εφημερίδας Documento.

Διαβάστε αναλυτικά

Ο Μπογδάνος κέρδισε αγωγή για reaction σε σχόλιο στο Facebook

Ο λόγος για την αγωγή που είχε καταθέσει ο Κ. Μπογδάνος τον Ιούνιο του 2018, για δημοσίευμα του Ιουλίου του 2017, στο οποίο αποδίδονταν φιλοφασιστικά συναισθήματα στον βουλευτή. Με την απόφαση 3675/2020 του Πρωτοδικείου Αθηνών, επιδικάζεται στον βουλευτή καταβολή αποζημίωσης 5.000€ από τη «DOCUMENTO MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ», για ηθική βλάβη.

Το δικαστήριο φέρεται να θεώρησε τους χαρακτηρισμούς σε βάρος του Κ. Μπογδάνου ως συκοφαντικούς και προσβλητικού, κάνοντας δεκτή την αγωγή.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου, ορίζει επίσης την αφαίρεση του άρθρου από την ιστοσελίδα και το facebook όπου είχε αναρτηθεί, ενώ σε περίπτωση «μη συμμόρφωσης», ορίζεται επιπρόσθετη αποζημίωση 5.000€, αλλά και η καταβολή μέρους των δικαστικών εξόδων στον ενάγοντα.

«Συνεχίζουμε με υπομονή και επιμονή»

«Πανηγυρική» ήταν η ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ στο twitter όπου έπειτα από τις «νίκες» του σε αγωγές εναντίον του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Πάυλου Πολάκη και της ιδιωτικής υπαλλήλου για την ανάρτησή της στο «Βαθύ LUBEN», φαίνεται πως προαναγγέλλει και άλλες διώξεις.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά, «μετά την καταδίκη Πολάκη και τη νίκη στην υπόθεση ΒΑΘΥ ΛΟΥΜΠΕΝ, δικαίωση και με Documento. Συνεχίζουμε με υπομονή κι επιμονή».