Επίθεση από «φασιστοειδή» καταγγέλλει φοιτήτρια του ΕΚΠΑ και μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, στις εστίες του Πανεπιστημίου όπου διαμένει, ενώ σύμφωνα με καταγγελία της ίδιας έξω από το δωμάτιο είχαν γραφτεί αντικομμουνιστικά συνθήματα και συνθήματα της Χρυσής Αυγής.
Nikos Libertas / SOOC
Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ πως την Κυριακή 28 Γενάρη φοιτήτρια – στέλεχος της ΚΝΕ δέχτηκε βίαιη επίθεση από “άγνωστο” φασιστοειδές μέσα στη φοιτητική Εστία του ΕΚΠΑ. Την ίδια μέρα έξω από το δωμάτιο της φοιτήτριας επίσης “άγνωστα” φασιστοειδή είχαν γράψει εμετικά αντικομμουνιστικά συνθήματα και συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής».
«Τέτοιες θρασύδειλες επιθέσεις δεν τρομάζουν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Αυτό καλά θα κάνει να το ξέρει ο συγκεκριμένος -και κάθε- φασίστας. Το γεγονός ότι δρουν στα σκοτάδια δείχνει τη δειλία τους.
Οι φοιτητές και σπουδαστές, οι εστιακοί να πετάξουν τους φασίστες έξω από τις σχολές και τις Εστίες. Μέσα από τους Συλλόγους τους να υψώσουν τείχος στα τσιράκια των αφεντικών και των εφοπλιστών, να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν. Να διεκδικήσουν τις σπουδές και τη ζωή που έχουν ανάγκη, απαιτώντας φωτισμό σε όλους τους χώρους, σταθερό και μόνιμο προσωπικό στην ευθύνη του πανεπιστημίου για όλες τις ανάγκες λειτουργίας, συντήρησης και φύλαξης των Εστιών, υποδομές και αύξηση της χρηματοδότησης για τις Εστίες» τονίζει η ανακοίνωση.
Σε επικοινωνία που είχε το ΤΡΡ με το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρεται ότι «δεν μας φοβίζουν και να το έχουν καλά στο μυαλό τους. Στα σκοτάδια τους και στη δειλία τους δεν μας φοβίζουν. Τη δειλία τους δείχνουν».
Καλούμε τους φοιτητές και τους μαθητές να δράσουν μέσα από τους συλλόγους τους. Να υψώσουν τείχος στα τσιράκια των αφεντικών και των εφοπλιστών, να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν».
«Λέμε στους νέους να διεκδικήσουν τις σπουδές και τη ζωή που έχουν ανάγκη. Να μην αρκούνται σε όσα θέλουν να τους δώσουν και ταυτόχρονα να τους στερήσουν. Να το κάνουν θέμα δικό τους. Το είδατε και εσείς. Γιατί να μην μπορούν οι νέοι να έχουν τη μόρφωση που τους αξίζει; Να διεκδικήσουν τις σπουδές και τη ζωή που έχουν ανάγκη; Να απαιτήσουν τις συνθήκες που μπορούν να έχουν. Μόνο έτσι μπορούν να αλλάξουν τις εις βάρος τους συνθήκες» προσθέτει η νεολαία.