Οι εργασίες παρατείνονται μέχρι το τέλος του Μαρτίου του 2015, ενώ διοργανώνεται και διεθνές συνέδριο για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, με απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής.
 
Με την ολοκλήρωση των παραπάνω, τα μέλη της Επιτροπής σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν εκστρατεία ενημέρωσης των υπολοίπων Κοινοβουλίων.
 
Προσκεκλημένος της Επιτροπής, ο καθηγητής Σπύρος Φλογαΐτης, διευθυντής και πρόεδρος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές ενός τέτοιου συνεδρίου, το οποίο, όπως τόνισε, θα είναι σε θέση να φέρει στην Ελλάδα «ανθρώπους που θα είναι πολλαπλασιαστές του ελληνικού αιτήματος»:
 
«Οι Έλληνες δεν παραδοθήκαμε ποτέ. Μετά την κατάρρευση του μετώπου, πολεμήσαμε στα βουνά, πολεμήσαμε στο Ελ Αλαμέιν, συμμετείχαμε στην απόβαση της Νορμανδίας, φτάσαμε μέχρι το Βερολίνο -και ακόμη, δανείσαμε και τους Γερμανούς! Ειδικά την υπόθεση του δανείου δεν την γνωρίζουν στο εξωτερικό και εκπλήσσονται όταν την ακούνε» ανέφερε ο κ. Φλογαΐτης.
 
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, αναφέρθηκε και σε επαφές που είχε αντίστοιχα με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζουλιάνο Αμάτο, ο οποίος τον παρέπεμψε σχετικά στον πρόεδρο του ιταλικού συνταγματικού δικαστηρίου, Τζιουζέπε Τεζάουρο:
 
«Μετά την απόφαση που έβγαλε το 2011 το διεθνές δικαστήριο της Χάγης, (σ.σ. κατόπιν προσφυγής της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας -προσφυγή στην οποία παρενέβη και η Ελλάδα υπέρ της Ιταλίας με τον Στ. Περράκη), ότι για τις αποζημιώσεις η Γερμανία τυγχάνει ετεροδικίας, η υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων επανήλθε στο συνταγματικό δικαστήριο της Ιταλίας». 
 
Εκεί ο κ. Τεζάουρο είπε πως «υπάρχει μεν το διεθνές δίκαιο, αλλά υπάρχει και το ιταλικό σύνταγμα, το οποίο λέει πως ο Ιταλός πρέπει να παίρνει από μένα πλήρη συνταγματική προστασία. Και όσο για το διεθνές δίκαιο, ας κάνει ό,τι θέλει». 
 
«Αυτό είναι επανάσταση! Σε επικοινωνία μας, είπε πως 'το θέμα σας είναι ίδιο με το δικό μας' και πως εάν διοργανώσουμε συνέδριο, 'ευχαρίστως θα έλθει'» ανέφερε ο κ. Φλογαΐτης.
 
«Το άριστο θα ήταν να μπορούσε να διοργανωθεί το συνέδριο στο τέλος Ιουνίου, αλλά όσο νωρίτερα δώσετε την εντολή, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πιθανότητα να φέρουμε τους σωστούς ανθρώπους. Ο κ. Τεζάουρο και δύο τουλάχιστον συνεργάτες του, μπορεί να είναι μεθαύριο Πρόεδροι της Ιταλικής Δημοκρατίας. Έχουμε ανάγκη να μάθει ο κόσμος, ότι κάποιος μας χρωστάει κάτι, γιατί πέθανε πολύς κόσμος εκείνα τα χρόνια στους δρόμους της Αθήνας» παρατήρησε ο κ. Φλογαΐτης.
 
Ενστάσεις για μια ενδεχόμενα μεγάλη παράταση του έργου της Επιτροπής, κατέθεσε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην Επιτροπή, Σπύρος Χαλβατζής.
 
 «Εδώ έχουμε συγκεκριμένα και στοιχειοθετημένα πράγματα. Δεν υποτιμώ κανέναν που μπορεί να θέλει να έρθει να βοηθήσει, αλλά το ζήτημα είναι εάν υπάρχει πολιτική βούληση. Δεν μπορώ να συμφωνήσω να τραβήξει αυτή η υπόθεση. Μπορεί να γίνουν εκλογές και να πάει πίσω ξανά η υπόθεση των διεκδικήσεων» παρατήρησε ο βουλευτής του ΚΚΕ.
 
«Το αν θα γίνουν εκλογές, δεν νομίζω πως θα μας κάνει να πιέσουμε τους χρόνους» αντείπε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κώστας Τζαβάρας. «Δεν θα υπάρξει Βουλή σε αυτή την Δημοκρατία που δεν θα υπηρετήσει καλύτερα και από μας αυτήν την εθνική υπόθεση» συμπλήρωσε.
 
«Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει. Εγγράψτε το κατοχικό δάνειο στον προϋπολογισμό, και θα δείτε τότε για πότε θα έρθουν όλοι εδώ…» παρατήρησε ο Ηλίας Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής.
 
Ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Νταβλούρος, υποστήριξε πως η Επιτροπή δεν θα πρέπει να βιαστεί να καταλήξει σε πόρισμα, προκειμένου η τεκμηρίωση των ελληνικών αξιώσεων να είναι η καλύτερη δυνατή.
 
Υπέρ της διοργάνωσης του Συνεδρίου τάχθηκε και ο Κώστας Τριαντάφυλλος (ΠΑΣΟΚ), όπως και η Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), η οποία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τύχη της υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού, αρμόδιας για την διεκδίκηση των κλεμμένων αρχαιοτήτων, δεδομένων των αλλαγών στο οργανόγραμμα του υπουργείου.