«Τα ZARA των δις κερδών ανακοίνωσαν ότι κόβουν από τους εργαζόμενους των 500€ το μεροκάματο της Δευτέρας σε όσους έφυγαν νωρίτερα από τη δουλειά για να φτάσουν σπίτι τους ή δεν πήγαν λόγω του χιονιά Μην τολμήσετε!» αναφέρει με σχετική ανάρτηση ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

«Διεκδικούμε και απαιτούμε να μη ζούμε σε ένα κράτος που είναι εχθρικό απέναντι στις ζωές μας, που μας πνίγει και παγώνει το χειμώνα και μας καίει το καλοκαίρι, αλλά είναι ταχύτατο στο «συντονισμό» του όταν αποφασίζει σε μια νύχτα να ανοίξει τα καταστήματα Κυριακές, να διευρύνει το ωράριο των καταστημάτων, να βγάλει εργαζόμενους σε αναστολή, συνολικά να στηρίξει την εργοδοσία. Ένα κράτος που με οποιαδήποτε κυβέρνηση ήταν πάντα απέναντι στις δικές μας ανάγκες, γιατί λειτουργεί με κριτήριο τα κέρδη των λίγων. Γι’ αυτό πληρώνουμε πανάκριβα τους δρόμους, το ρεύμα, τη μετακίνηση.

Η θέση κάθε εμποροϋπάλληλου είναι το Σάββατο 29 Ιανουαρίου στις 11:30π.μ. στο Σύνταγμα» αναφέρει στο κάλεσμά του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, όπου μαζί με άλλα σωματεία και φορείς απαιτούν «μέτρα προστασίας της υγείας, της ασφάλειας και του εισοδήματος μας. Για να υποδεχτούμε αγωνιστικά τη μηχανοκίνητη πορεία που διοργανώνουν η Δημοτική Αρχή και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας με αιτήματα που μας αφορούν όλους».