Ειδικότερα, μέλος της οργάνωσης Solidarity With Migrants, μιλώντας στο Documentonews.gr, κατήγγειλε πως οι αστυνομικές δυνάμεις, στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στο καμπ, χτύπησαν γυναίκες και παιδιά.

«Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας, περίπου τα μεσάνυχτα πήγα, είδα τα πάντα. Η ιδέα ήταν πως οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να αποτρέψουν τη διεύθυνση του camp να εισέλθει σε αυτό. Η διεύθυνση ήρθε περίπου στις 6 – 7 το πρωί μαζί με τους αστυνομικούς. Οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα χρησιμοποιώντας κάδους σκουπιδιών, με σκοπό την αποτροπή της εισόδου της αστυνομίας και της διεύθυνσης στο camp και της εκκένωσης της δομής. Στην πρώτη σειρά της διαδήλωσης βρέθηκαν κυρίως γυναίκες από το Κονγκό με τα παιδιά τους. Η διεύθυνση μαζί με περίπου 7 με 10 αστυνομικούς προσπάθησαν να εισέλθουν με την βία. Οι διαδηλωτές φώναζαν πως δεν επιθυμούν την είσοδό τους.

»Επειδή υπήρχαν τέσσερις έγκυες γυναίκες και περίπου οκτώ παιδιά, ηλικίας από τριών έως επτά ετών. Αυτή ήταν η πρώτη προσπάθεια εισόδου της αστυνομίας στο camp. Η αστυνομία οπισθοχώρησε. Μετέπειτα ήρθαν πολλοί αλληλέγγυοι. Στη συνέχεια ήρθαν ενισχύσεις, περίπου 50 αστυνομικοί. Οι γυναίκες ζήτησαν να μπουν μπροστά. Στη διαδήλωση συμμετείχαν 20 – 25 άτομα. Όταν άρχισε να υπάρχει ένταση στην κατάσταση, οι έγκυες βγήκαν μπροστά. Αυτή την φορά η αστυνομία δεν έδειξε έλεος. Επιτέθηκαν με βία. Είχαν έρθει να εισβάλουν στο camp. Άρχισαν να σπρώχνουν τις έγκυες και τα μικρά παιδιά και ξεκίνησαν να προσαγάγουν αλληλέγγυους. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια συμπεριφορά αστυνομικών σε έγκυες γυναίκες. Αυτό ήταν πάνω απ’ όλα απαράδεκτο. Όταν βλέπεις έγκυες γυναίκες μπροστά με τα παιδία τους, δεν μπορείς να τις μεταχειριστείς με τέτοια βαρβαρότητα, δεν μπορείς να σπρώχνεις με τέτοια βία, ειδικά για τον λόγο που το έκαναν, δηλαδή για να μπει μέσα η διεύθυνση του camp. Αυτό που έγινε στον Ελαιώνα δεν έχει σχέση με την εθνική μεταναστευτική πολιτική. Ήταν παιχνίδι εξουσίας. Σε εμένα φαινόταν σαν να έβλεπα πόλεμο, μάχη ενάντια στην αλληλεγγύη», δήλωσε το μέλος της οργάνωσης.