Σε μία σοβαρότατη καταγγελία προχώρησε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ και συνδικαλίστρια, Μάχη Νικολάρα, αυτή τη φορά για προσπάθεια στησίματος απεργοσπαστικού μηχανισμού από τον ΣΚΑΙ. Συγκεκριμένα, με ανάρτησή της καταγγέλλει πως η εργοδοσία στον ΣΚΑΙ απειλεί και εκβιάζει δημοσιογράφους που θα στηρίξουν τη μεγάλη απεργία της Πέμπτης κόντρα στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη που θα φέρει τα πάνω κάτω στα εργασιακά δικαιώματα. Η δημοσιογράφος κάνει ανοιχτά λόγο για «ασφυκτικές πιέσεις» και «υπαλλήλους των αφεντικών τους», καταλήγοντας πως «όλοι μαζί απεργούμε για να μην περάσει το έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση ως εργασιακό νόμο».

Η σχετική ανάρτηση:

Η εργοδοσία στον ΣΚΑΙ προσπαθεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό. Απειλεί και εκβιάζει συναδέλφους που βρίσκονται σε πιο αδύναμη θέση είτε λόγω ηλικίας είτε επειδή δεν είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ να δουλέψουν αύριο για να βγει ενημερωτικό πρόγραμμα που θα ονομάσουν απεργιακό! Όλοι καταλαβαίνουμε ότι θα στηρίζει την απεργία όσο ο νόμος της κυβέρνησης είναι για την προστασία της εργασίας!  Το διασωματειακό δεν έδωσε καμία άδεια για «απεργιακό» πρόγραμμα. Όσοι σκέφτονται να σπάσουν την απεργία τοποθετούν τους εαυτούς τους απέναντι στον κλάδο και σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας.

Οι συνάδελφοι πάντως που ασκούν αυτές τις πιέσεις από θέση ευθύνης πρέπει να ξανασκεφτούν αν είναι δημοσιογράφοι ή απλά υπάλληλοι των αφεντικών τους. Στηρίζουμε τους συναδέλφους στον ΣΚΑΙ που στην πλειοψηφία τους θα απεργήσουν παρά τις ασφυκτικές πιέσεις. Κανείς ως προσκαλεσμένος σε τυχόν εκπομπές απεργοσπασίας. Όλοι μαζί απεργούμε για να μην περάσει το έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση ως εργασιακό νόμο.