Όπως αναφέρουν πληροφορίες του patrisnews.com, προ ημερών μαθήτρια λιποθύμησε στη μέση του δρόμου από την πείνα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Σε επιστολή τους προς το μέσο, οι χρόνια άνεργοι γονείς τονίζουν ότι αναγκάζονται να πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ για να μην τους πάρουν το ημιτελές σπίτι που έχουν φτιάξει, με αποτέλεσμα να μην έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τα απαραίτητα στα παιδιά τους.

«Είναι απαράδεκτο να είμαστε στην οικογένεια και οι δύο γονείς άνεργοι και να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία που έχουμε και να είναι ημιτελής και άλλους φόρους που δεν μας αναλογούν. Δεν πάει άλλο, έχουν σπάσει τα νεύρα μας. Ξεφτιλιστήκαμε ακόμα και στα παιδιά μας και δεν μπορούμε ούτε τα απαραίτητα να τους προσφέρουμε».

Στη συνέχεια ο πατέρας της ανήλικης που λιποθύμησε στη μέση του δρόμου δήλωσε πως ειδοποιήθηκε για το επεισόδιο από τη σύζυγό του και αφού έσπευσε στο νοσοκομείο, οι γιατροί τον πληροφόρησαν ότι το παιδί λιποθύμησε στη μέση του δρόμου. Υπογράμμισε πως η γυναίκα του είναι εδώ και οκτώ χρόνια άνεργη.

«Πέσαμε κι εμείς στην παγίδα στις 120 δόσεις, δώσαμε όλα τα χρήματα, τα επιδόματα όλα. Και κάποια λεφτάκια που είχα εγώ στην άκρη για να ζήσουν τα παιδιά μου και να πληρώσω την εφορία και τον ΕΝΦΙΑ και έμειναν νηστικά. Μια μέρα με πήρε η σύζυγος μου και μου λέει “τρέξε το παιδί είναι λιπόθυμο στον δρόμο”.

Μου κόπηκαν τα πόδια. Το παιδί ήταν μια ζωή υγιές. Τους λέω τι έχει, μου λένε “δεν ξέρεις τι έχει; Αφού δεν έχει να φάει”. Είμαι στο αμήν. Δεν μας δίνουν ούτε εργασία. Τη σύζυγό μου δεν την παίρνουν πουθενά και κάνει συνέχεια αιτήσεις σε προγράμματα.

Είναι οκτώ χρόνια άνεργη. Εκείνο που παρακαλάω εγώ – δεν θέλω ούτε ελεημοσύνη, ούτε τίποτα – είναι να βρουν επάνω τα στοιχεία που είμαστε άνεργοι από την Αθήνα , να μη μας ενοχλούν. Να πληρώσουν αυτοί που έχουν. Εγώ ούτε νοικιάζω, ούτε τίποτα. Ένα σπιτάκι έφτιαξα για να βάλω την οικογένεια μου και με βοήθησαν και ξένοι. Και μας έχουν διαλύσει».