Σε μία σημαντική καταγγελία προχώρησε νοσηλεύτρια του Ασκληπιείου Βούλας κατά γιατρού που φέρεται να έκανε εικονικό εμβόλιο σε αρνητές του εμβολίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ειδικευόμενος γιατρός ζήτησε από τη νοσηλεύτρια να κάνει ο ίδιος τα εμβόλια σε άτομα που συνόδευε, αλλά η γυναίκα παρατήρησε πως πέταξε τα εμβόλια με τις σύριγγες στα σκουπίδια. Όταν του ζήτησε τον λόγο, ο άνδρας εξαφανίστηκε. Η νοσηλεύτρια ενημέρωσε τη διοίκηση του νοσοκομείου άμεσα και το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία, όπου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση μέτρων πρόληψης ασθενειών και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης. Ο γιατρός δεν βρέθηκε για να περάσει αυτόφωρο και η βεβαίωση αφορά το πράσινο πιστοποιητικό, που μπορεί να εκδόσει κάποιος αφού εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πέντε άτομα που συνόδευαν τον γιατρό ήταν αρνητές του εμβολίου και ήθελαν να το κάνουν εικονικά, για να αποκτήσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, με ανακοίνωσή του, ξεκαθαρίζει πως «εάν πράγματι αποδειχθεί αυτό που ενυπόγραφα καταγγέλθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας, είναι ντροπή, καθώς επίσης σοβαρό πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα».

Παράλληλα τόνισε πως «τέτοια άτομα δεν έχουν θέση ανάμεσά μας» καθώς «θίγουν την τιμή και την υπόληψη, συκοφαντούν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την καταπολέμηση της πανδημίας, αναιρούν την προσπάθεια που κάνουμε για τη συμμετοχή των πολιτών στον εμβολιασμό με εθελοντικό τρόπο ως ανάγκη ζωής».