«Προς μεγάλη μου απογοήτευση διαπίστωσα από τα λεγόμενα των παιδιών που δουλεύουν εκεί πως επειδή είμαστε Ρομά δεν επιτρέπεται να κάτσουμε σε αυτή τη παραλία και εκτός αυτού από τα λεγόμενα πάλι των ατόμων που δουλεύουν εκει ήταν όλη η παραλία reserve,παρόλα αυτά ερχόταν άτομα και κάθονταν όπου ήθελαν χωρίς όμως αυτούς να τους διώχνουν με την διακαιολογια ότι είναι reserve. Παιδιά νταξει είμαστε 21ο αιώνα και είναι ηλιθιότητα να υπάρχουν ακόμα τέτοιοι άνθρωποι, εντωμεταξύ το παλικάρι που ήρθε να μας εξυπηρετήσει έμεινε άναυδο όταν του είπαν από το ακουστικό να μην καθίσουμε!!» καταγγέλεται σε ανάρτηση που αναδημοσίευσε η πρωτοβουλία «Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη» επισημαίνοντας πως  «στον βαθμό που δεν διαψευστεί αποτελεί σοβαρό ζήτημα ρατσιστικής διάκρισης. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του καταγγέλοντα, υπάρχει ζήτημα ρατσιστικής διάκρισης από συγκεκριμένο επιχειρηματία, ο οποίος φυσικά έχει υπενοικιάσει τον χώρο από τον Δήμο Ηρακλείου.

Με αφορμή μάλιστα την εν λόγω καταγγελία, η πρωτοβουλία επαναφέρει το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης των παραλιών και του δημόσιου χώρου που στερεί από τους πολίτες τη δυνατότητα της ελεύθερης πρόσβασης σε σημεία που θα έπρεπε να είναι δημόσια και προσβάσιμα για όλους.

«Το θέμα όμως δεν εξαντλείται στον έναν ή τον άλλον επιχειρηματία αλλά η ουσία του αφορά στην εκχώρηση των παραλιών για ιδιωτική εκμετάλλευση. Τώρα που ο λαός με ανακούφιση βλέπει τη δυνατότητα να ξεσκάσει πηγαίνοντας για ένα μπάνιο ή μια βόλτα στην παραλία θα έρθει αντιμέτωπος με επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία σε διαπλοκή με τις τοπικές αρχές συνήθως θα προσπαθήσουν να μετατρέψουν τους ελεύθερους χώρους των πλαζ σε ”διασκεδαστήρια” με αντίτιμο» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η πρωτοβουλία.