«Σήμερα, μέσα στον λόφο του Στρέφη, μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ χτύπησε τον σκύλο μου, τη Μάιρα, την ώρα που περπατούσαμε στον πεζόδρομο του λόφου. Ευτυχώς, η Μάιρα είναι καλά, εγώ όμως όχι. Από την ταραχή μου εκείνη τη στιγμή φώναξα “τι κάνεις εκεί ρε μαλάκα”, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να κατέβει, να με αρπάξει από το χέρι, να μου το στρίψει, να με κολλήσει στον τοίχο και να βγάλει χειροπέδες, κατηγορώντας με για εξύβριση, και ενώ ούρλιαζε στο πρόσωπό μου (χωρίς μάσκα φυσικά) “ποιον είπες μαλάκα”» αναφέρει στην σελίδα της στα κοινωνικά δίκτυα η Σοφίνα Λαζαράκη, περιγράφοντας το περιστατικό.

«Όταν ρώτησα από που και ως που επιτρέπονται οι μηχανές μέσα στο πάρκο με τα παιδιά και τα σκυλιά, η απάντηση ήταν “πρώτη φορά βλέπεις;”, ενώ ισχυρίστηκε πως ο σκύλος έπεσε μόνος του πάνω στη μηχανή» συνεχίζει η ηθοποιός και χορεύτρια, για να καταλήξει πως «αναγκάστηκα να ζητήσω συγγνώμη για να μην οδηγηθώ στο τμήμα σαββατιάτικα και μετά από λίγο φύγαμε. Η οργή ομως και η αδικία με πνίγει ακόμα».

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάρτηση για το περιστατικό έκανε και η φίλη της Σ. Λαζαράκη, Μαντώ Παπαρρηγοπούλου η οποία φέρεται να ήταν παρούσα στο περιστατικό. Η ίδια επιβεβαιώνει το περιστατικό και περιγράφει πως επρόκειτο για πέντε δικάβαλες μηχανές. Όπως αναφέρει, όταν ο αστυνομικός τράβηξε το χέρι και κόλλησε στον τοίχο τη φίλη της, η ίδια φώναζε να την αφήσουν, με τους αστυνομικούς να την σπρώχνουν.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, προς το τέλος του περιστατικού και μετά τις παρατηρήσεις των δύο κοριτσιών για την κυκλοφορία των μηχανών στο πάρκο, η απάντηση των αστυνομικών ήταν «να το συνηθίσετε».