Πλήθος καταγγελιών από εκπαιδευτικούς σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας  τις προηγούμενες ημέρες από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ). Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, οι ιδιοκτήτες των νηπιαγωγείων υπό την απειλή της απόλυσης θα τους εξαναγκάσουν να εργαστούν όλο το καλοκαίρι παράνομα και δωρεάν. Να επισημανθεί βέβαια, σύμφωνα με την καταγγελία, πως η παράνομη 12ωρη εργασία των νηπιαγωγών από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα (συνοδείες σχολικών, μάθημα, μετά πάλι συνοδεία), η επιστροφή μέρους των χρημάτων του μισθού στους ιδιοκτήτες, η καταβολή αμοιβών πολύ μικρότερων του νόμιμου, η μαύρη εργασία και η φοροδιαφυγή πλέον βασιλεύουν.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, «οι σχεδιασμένες, “ευεργετικές” για τους εκπαιδευτικούς, ρυθμίσεις του νόμου Κεραμέως για την ιδιωτική εκπαίδευση φέρνουν …αποτέλεσμα και γεμίζουν μαύρο χρήμα τις τσέπες των «κολλητών» της Υπουργού. Είναι τυχαίο ότι, ενώ η κ. Κεραμέως απαγόρευσε στη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή για το νόμο της να παραστεί οποιαδήποτε άλλη συλλογικότητα για την εκπαίδευση (με πρόσχημα ότι «λένε τα ίδια»), επέτρεψε σε δύο (!) εργοδοτικούς φορείς από τον ίδιο χώρο, την προσχολική αγωγή, να παραστούν για να την «λιβανίσουν»; Οι χάρες, λοιπόν, ξεπληρώνονται με θύματα τους εκπαιδευτικούς που υποχρεώνονται να δουλεύουν σε σύγχρονα κολαστήρια, αλλά κυρίως, όπως θα εξηγήσουμε πιο κάτω, εκατοντάδες μικρά παιδιά».

Η καταγγελία για ιδιωτικό νηπιαγωγείο 

Η ΟΙΕΛΕ παρουσιάζει μια συγκλονιστική καταγγελία για ιδιωτικό νηπιαγωγείο της περιοχής της Γλυφάδας.

Η «ευφυής» ιδιοκτήτρια του νηπιαγωγείου έχει κατορθώσει εδώ και δύο χρόνια είτε να μην πληρώνει καθόλου είτε να δίνει κάτω από τα μισά σε εκπαιδευτικούς που εργάζονται χωρίς διοριστήριο, με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρό ζήτημα νόμιμης αποφοίτησης των παιδιών. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το χειρότερο. Το «εκπαιδευτήριο» αυτό λειτουργεί σε πρωτόγονες συνθήκες με την εκπαιδευτικό της τάξης να καλείται, ταυτόχρονα με τις εκπαιδευτικές της αρμοδιότητες, να προετοιμάζει το φαγητό, να σφουγγαρίζει τις αίθουσες, να καθαρίζει τις τουαλέτες. Ελλείψει βοηθητικού προσωπικού, είναι φανερό ότι η νηπιαγωγός είναι αδύνατον για μεγάλα χρονικά διαστήματα να εποπτεύει τα παιδιά με τον κίνδυνο για σοβαρά ατυχήματα να είναι τεράστιος!

Η ΟΙΕΛΕ έχει αποστείλει επείγουσα καταγγελία στην αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης και την κοινοποίησε στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. «Θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να μπει επιτέλους μια τάξη στον ακραία παραβατικό αυτό χώρο και θα ενημερώσουμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ώστε να πάρουν θέση. Πρέπει να επικρατήσει και στην Ελλάδα αυτό που προβλέπεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Η άδεια λειτουργίας να αφαιρείται άμεσα από ιδιωτικές εκπαιδευτικές μονάδες που παραβιάζουν συστηματικά τη νομιμότητα. Το έπραξε με θάρρος η Μαριέττα Γιαννάκου το 2007, ας ελπίσουμε ότι θα βρεθούν μιμητές του αυτονόητου 15 χρόνια μετά» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.