Ενώσεις αστυνομικών καταγγέλλουν ότι ο πρόεδρος Μπολσονάρου άσκησε πιέσεις στον διοικητή του τμήματος που ερευνά τη δολοφονία της Μαριέλ Φράνκο Ζαΐχ Μπολσονάρου.

«Εκμεταλλευόμενος το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας, (ο Ζαΐχ Μπολσονάρου) ξεκάθαρα επιτέθηκε και προσπάθησε να εκφοβίσει τον διοικητή της αστυνομίας του Ρίο ντε Ζανέιρο με στόχο να εμποδίσει την αμερόληπτη έρευνα για την αλήθεια», αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των αστυνομικών.

Το Σάββατο ο Βραζιλιάνος πρόεδρος κατηγόρησε τον κυβερνήτη της πολιτείας του Ρίο, τον Ουίλσον Βίτζελ, ότι παρεμβαίνει στην έρευνα της υπόθεσης αυτής και δήλωσε ότι ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος που την έχει αναλάβει είναι «φίλος του».

Πέντε συνδικαλιστικές οργανώσεις αστυνομικών στη Βραζιλία δήλωσαν ότι «αποδοκιμάζουν» τις δηλώσεις Μπολσονάρου.

Η Μαριέλ Φράνκο δολοφονήθηκε στις 14 Μαρτίου 2018 στο αυτοκίνητό της κοντά στο κέντρο του Ρίο. Ο οδηγός της Άντερσον Γκόμες επίσης σκοτώθηκε από την επίθεση που δέχθηκαν.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιος δολοφόνησε τη Μαριέλ και τον οδηγό της, Άντερσον Πέδρο Γκόμες, αν και οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι η αστυνομία μπορεί να είχε κάποια σχέση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα περιβλήματα σφαίρας που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος είχαν αγορασθεί από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία το 2006. Σφαίρες από την ίδια παρτίδα χρησιμοποιήθηκαν σε μια σειρά βίαιων επιθέσεων που είχαν σκοτώσει τουλάχιστον 17 και τραυμάτισαν 7 στο Σάο Πάολο μέσα σε μία νύχτα το 2015. Δύο αστυνομικοί και ένας δημοτικός φρουρός καταδικάστηκαν για τη σφαγή. Η Μαριέλ Φράνκο αποτελούσε απειλή για ένα πολύ ενοχλημένο κατεστημένο στη Βραζιλία. Αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι η Μαριέλ αποτελούσε απειλή για ένα πολύ ενοχλημένο κατεστημένο στη Βραζιλία».

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση της εδώ: 

Η δολοφονία της ακτιβίστριας Μαριέλ Φράνκο ήταν τεράστια απώλεια για τη Βραζιλία και για όλον τον κόσμο