Μετά τη μεγάλη έκταση που έλαβε η είδηση, αποφασίσθηκε από τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιος, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου θα διεξάγει έλεγχο νομιμότητας των ενεργειών του Δήμου Αμφιλοχίας για τη λειτουργία της κατασκήνωσης. Στην κατασκήνωση μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, ενώ και ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας από το κλιμάκιο της Πάτρας θα πραγματοποιήσουν σήμερα και αύριο ελέγχους για την τήρηση της νομοθεσίας.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Αμφιλοχίας προχώρησε σε διευκρινήσεις αναφορικά με τις εγκαταστάσεις της Παιδικής Εξοχής Μπούκας, δημοσιεύοντας και φωτογραφίες, υποστηρίζοντας ότι οι εικόνες στις καταγγελίες έδειχναν ανενεργούς χώρους και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ωστόσο, την άποψη ότι «οι κατασκηνώσεις δεν είναι resort 5 αστέρων» εξέφρασε ο δήμαρχος της πόλης. Μιλώντας στο protothema.gr, o Γιώργος Κατσούλας, παραδέχθηκε μεταξύ άλλων, ότι το σημείο όπου βρίσκονται οι σκηνές με τις εξωτερικές τουαλέτες είναι εδώ και χρόνια ανενεργό με αποτέλεσμα να έχει υποστεί σημαντικές φθορές, ωστόσο χρησιμοποιήθηκε ξανά στη φάση αυτή, αφού οι συνοδοί επέλεξαν να μείνουν εκεί κι όχι στα σπιτάκια που υπάρχουν μέσα στην συνολική έκταση της κατασκήνωσης.

«Να ξεκαθαρίσουμε πως κανένας δεν κακομεταχειρίστηκε τα παιδιά. Έχουμε φιλοξενήσει κι άλλα παιδιά και κάτι παρόμοιο δεν έχει δημιουργηθεί. Η κατασκήνωση είναι παλιά το ξέρουμε όλοι, υπήρχαν κάποιες εγκαταστάσεις που δεν χρησιμοποιούνταν για καιρό έτσι προέκυψαν και οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν. Είχαν αίτημα να μπει seatrac, η συσκευή που διευκολύνει την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα, αλλά πέρα του ότι το κόστος του είναι μεγάλο από την άλλη η θάλασσα είναι ρηχή και δεν έχει την κλίση που απαιτείται […] Εμείς δεν αντιδικούμε σε καμία περίπτωση με τους συνοδούς. Παιδιά μέσα στις σκηνές μείνανε η αλήθεια είναι αυτή, αλλά όπως πληροφορήθηκα ήταν δική τους η επιλογή. Ενώ είχαν την επιλογή μεταξύ σκηνών και κάποιων σπιτιών που υπάρχουν στο χώρο της κατασκήνωσης, εκείνοι επιλέξανε τις σκηνές. Οι κατασκηνώσεις δεν είναι resort 5 αστέρων, έχουν άλλο τρόπο ζωής. Άλλωστε στις φωτογραφίες με τα παιδιά μέσα στις σκηνές, εγώ είδα ευτυχισμένα πρόσωπα αγκαλιασμένα».