Η διαδικασία εξελίχθηκε με αρκετές εντάσεις και αντεγκλήσεις μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της συγκυβέρνησης. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι η πρόταση δυσπιστίας δεν στρέφεται προσωπικά κατά του Ευ.Μεϊμαράκη, αλλά κατά της υποβάθμισης της λειτουργίας του κοινοβουλίου. Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν έχει επιχειρήματα, απάντησαν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Η πρόταση μομφής κατά του προεδρείου της Βουλής πρόκειται για μια πολιτική επιλογή. Επιλογή έκφρασης της δυσαρέσκειάς μας για τη επιλογή του κ. Μεϊμαράκη να μην συζητηθεί η πρόταση δυσπιστίας κατά του Γ.Στουρνάρα, παραβιάζοντας το Σύνταγμα. Αναγκαστική επιλογή, αφού πήρε πάνω του, ως μη όφειλε, ο πρόεδρος της Βουλής την προτροπή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο οποίος παρενέβη για να ανατρέψει την απόφαση του υπουργού Επικρατείας ο Δ.Σταμάτη, που είχε αποδεχθεί την πρόταση.

«Αφού δεν με αφορά προσωπικά η πρόταση δυσπιστίας, θα απαντήσω κι εγώ πολιτικά», είπε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, λαμβάνοντας το λόγο κι απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας στην κατηγορία ότι συμπεριφέρεται με κομματικό πρόσημο ανέφερε: «Γιατί ο δικός σας αντιπρόεδρος τι αισθάνεστε ότι κάνει; Έχει συμπεριφερθεί κατά ανάλογο τρόπο αρκετές φορές και δεν του κάναμε πρόταση μομφής». «Όταν δεν είμαι στην έδρα είμαι ΝΔ, την τιμώ, έχω εκλεγεί με την ΝΔ και με αυτή θα εκλεγώ ξανά» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Λαμβάνοντας το λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «έκανε μια τρύπα στο νερό χθες, κι έπεσε μέσα», ενώ έκανε λόγο για «λυσσαλέες προσπαθείς και αβυσσαλέες προσδοκίες».Να μας συγχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν τον διευκολύναμε να εμποδίσει την ψήφιση της συμφωνίας με την τρόικα και να μην έχει κυβέρνηση η χώρα την ώρα που θα συνεδριάζει στην Αθήνα το Eurogroup.