Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γουόλ κατέρρευσε ενώ κάλυπτε τον αγώνα Αργεντινής-Ολλανδίας και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Δεν ήταν σαφές πού πέθανε.

Ο 48χρονος δημοσιογράφος, με θητεία στο CBS Sports και το Sports Illustrated, έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε στο «Lusail Stadium» του Κατάρ.

Είχε αποκαλύψει πρόσφατα ότι στον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ ΗΠΑ και Ουαλίας είχε τεθεί υπό κράτηση για περίπου μισή ώρα, επειδή φορούσε ένα μπλουζάκι υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Ο αδερφός του, Έρικ Γουόλ, εξέφρασε υποψίες για εγκληματική ενέργεια: «Με λένε Eric Wahl. Ζω στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον. Είμαι ο αδερφός του Grant Wahl. Είμαι ομοφυλόφιλος. Είμαι ο λόγος που φόρεσε το πουκάμισο του ουράνιου τόξου στοο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο αδερφός μου ήταν υγιής. Μου είπε ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή του. Δεν πιστεύω ότι ο αδερφός μου μόλις πέθανε. Πιστεύω ότι σκοτώθηκε. Και απλά ικετεύω για οποιαδήποτε βοήθεια».

Δημοσιεύματα, ωστόσο, τον θέλουν να έχει επισκεφθεί νοσοκομείο πριν από μερικές μέρες γιατί είχε πόνους στο στήθος εξαιτίας του στρες.