Κατάργηση της εξαίρεσης του ΦΠΑ και περικοπές συντάξεων το μήνυμα από Βρυξέλλες

Υπέρ της κατάργησης του ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου μέχρι το τέλος του έτους τάχθηκε ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης καθώς και της εφαρμογής του μέτρου της μείωσης των συντάξεων από την πρώτη μέρα του 2019
|
Σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής,  ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες δήλωσε ότι τα αρμόδια όργανα του Εurogroup δεν είχαν ενημερωθεί από την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τον ΦΠΑ στα νησιά και την παράταση του μέτρου μέχρι το τέλος του έτους όπως είχε προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας.
 
Η ελληνική πλευρά θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τα όργανα του Eurogroup ωστόσο, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ώστε να συμπεριληφθεί στο τελικό κείμενο του προγράμματος, ενώ πρόσθεσε ότι το μέτρο ισχύει για έξι μήνες και θα πρέπει να καταργηθεί στο τέλος του έτους.
 
Όσον αφορά τη μείωση των συντάξεων, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής, και στην «ευελιξία» στην οποία είχε αναφερθεί ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί στην Αθήνα, είπε ότι το μέτρο να υλοποιηθεί καθώς αποτελεί δέσμευση του προγράμματος. 
 
Αν και διευκρίνισε ότι υπάρχει ευελιξία συνέστησε στην ελληνική κυβέρνηση να μη ζητά αλλαγές.

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις