
Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται η Κεφαλονιά με τις έντονες βροχοπτώσεις από το βράδυ της Πέμπτης να προκαλούν σοβαρά προβλήματα στο νησί.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η πυροσβεστική δέχθηκε δέκα κλήσεις για άντληση υδάτων, και απεγκλωβισμό ατόμων, ενώ προβλήματα από κατολισθήσεις παρουσιάστηκαν στο οδικό δίκτυο.
Συγκεκριμένα, στο νότιο τμήμα του νησιού και κυρίως στις περιοχές Λειβαθώ, Καρούζα, Πόρο, στον δρόμο Αργοστολίου-Πορου σημειώθηκαν κατολισθήσεις, πλημμύρες ενώ οδηγοί ακινητοποιήθηκαν στα αυτοκίνητα τους. Με την παρέμβαση της πυροσβεστικής πέντε άνθρωποι μετακινήθηκαν σε ασφαλή σημεία, οι 3 από σπίτι στην Πεσάδα και οι δύο από αυτοκίνητα. Αυτή την ώρα έχουν ανοίξει οι κεντρικοί δρόμοι Αργοστολίου-Πόρου που είχε κατολισθήσεις, όπως και στα Καρούζα, ενώ κλειστοί παραμένουν κάποιοι παράδρομοι και αγροτικοί δρόμοι, όπως και ο ενετικός δρόμος όπου έχει γκρεμιστεί το γεφύρι.
Εντωμεταξύ, το 112 ήχησε λόγω έντονης βροχόπτωσης και για την Κεφαλονιά, όπου η νεροποντή των προηγούμενων ωρών προκάλεσε στο Δήμο Αργοστολίου πλημμυρικά φαινόμενα, ζημιές και κατολισθήσεις. Επιπλέον το 112 ήχησε λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής στη Ζάκυνθο, καλώντας τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών, καθώς αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα από σήμερα και για τις επόμενες 24 ώρες.