Μεγάλες καταστροφές άφησε στο πέρασμα του ο τυφώνας Μαρία από το Πουέρτο Ρίκο, ενώ στη Δομινίκα άφησε πίσω 15 νεκρούς, 20 αγνοούμενους και τεράστιες ζημιές. Στο Πουέρτο Ρίκο ακόμη δεν έχει καταστεί δυνατόν να διευκρινιστεί ποιό είναι το μέγεθος της ζημιάς.


 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, στο Πουέρτο Ρίκο με το πέρασμα του τυφώνα Μαρία έχουν καταστραφεί ακόμη και υποδομές, όπως το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Σε ό,τι αφορά το μικρό νησί Δομινίκα της Καραϊβικής άφησε πίσω του τουλάχιστον 15 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Ρούσβελτ Σκέριτ.
 

«Καμία κοινότητα δεν έμεινε ανέγγιχτη»

«Μέχρι τώρα, έχουμε κηδεύσει τουλάχιστον 15 ανθρώπους» είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι της γειτονικής χώρας Αντίγκουα και Μπαρμπούντα. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν και περίπου 20 αγνοούμενοι. Ο Ρ. Σκέριτ είπε, ακόμα, ότι καμία κοινότητα της χώρας του δεν έμεινε ανέγγιχτη από τον σφοδρό κυκλώνα. 
 
Η Μαρία ήταν κυκλώνας κατηγορίας 5 όταν έπληξε τη Δομινίκα, στις 18 Σεπτεμβρίου. Το ανεξάρτητο νησί των 72.000 κατοίκων βρίσκεται κοντά στη Μαρτινίκα και τη Γουαδελούπη, όμως από τις αρχές της εβδομάδας παραμένει αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο.