Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο Σέσιονς θα κληθεί ενώπιον της Γερουσίας προκειμένου να καταθέσει σχετικά με την αποπομπή του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, αλλά και τις νέες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί προεκλογικών συναντήσεών του με Ρώσους αξιωματούχους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ήταν θερμός υποστηρικτής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον προεκλογικό αγώνα του και είναι ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ που θα καταθέσει ενώπιον της επιτροπής της Γερουσίας που είναι αρμόδια για τις μυστικές υπηρεσίες. Η ακρόασή του από την επιτροπή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα περί εμπλοκής της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν η κατάθεση του Σέσιονς θα είναι δημόσια ή θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Οι Δημοκρατικοί ασκούν πιέσεις για μία δημόσια ακρόαση. Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Ρον Γουάιντεν που είναι μέλος στην επιτροπή που έχει αρμοδιότητα για τον έλεγχο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ζήτησε με επιστολή του προς το προεδρείο της επιτροπής την διεξαγωγή μιας ανοιχτής συνεδρίασης για την κατάθεση του Σέσιονς.

Αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε ανώνυμα ότι αρχικά το υπουργείο ανέμενε ότι η κατάθεση του Σέσιονς θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Αργότερα δήλωσε ότι αρμόδιος για να αποφασίσει σχετικά είναι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της επιτροπής Γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπουρ.