Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποιούν καθαριστές και καθαρίστριες από το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς η σύμβαση τους λήγει στις 31 Μαρτίου και δεν έχει υπάρξει κάποια απόφαση για ανανέωση της.

Οι 150 εργαζόμενες/οι καταγγέλλουν ότι έμειναν εκτός πρόσληψης διαγωνισμού που διενεργήθηκε πρόσφατα μέσω ΑΣΕΠ καθώς κρίθηκαν ακατάλληλες/οι και δεν έλαβαν τη μοριοδότηση που δικαιούνταν.

Όπως είπε η Τζένη Μπάλλα, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, μιλώντας στο OPEN: «ο κ. Σταϊκούρας έβγαλε ανακοίνωση για διαγωνισμό. Δεν ξέρουμε με ποια κριτήρια έγινε αυτό το ΑΣΕΠ, βρεθήκαμε όλοι να είμαστε εκτός, πέρασε μόνο το 5% από τα 150 άτομα που είμαστε εδώ. Δεν είναι μόνο ότι απολυόμαστε εν καιρώ πανδημίας. Πώς θα βρούμε δουλειά σε ηλικία 55 ετών και άνω; Δεν μπορούμε να αποχωρήσουμε έπειτα από τόσα χρόνια δουλειάς. Εμείς θα είμαστε εδώ κάθε μέρα έξω από το υπουργείο Οικονομικών και ζητάμε μια λύση. Θέλει να δώσει μια εξάμηνη παράταση μέχρι να δώσει μια οριστική λύση; Θα το δεχτούμε κι αυτό. Μοριοδότηση δεν έχουμε λάβει. Τη δουλειά μας την κάναμε άριστα».

«Είμαστε από 50 ετών και πάνω. Καλύπταμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ξαφνικά οδηγούμαστε στην απόλυση. Θα είμαστε εδώ, θα διαδηλώνουμε συνέχεια έξω από το υπουργείο. Θα είμαστε καθημερινά εδώ. Πρέπει να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημά μας» προσθέτει.

Άξιο σημασίας είναι ότι ο δημοσιογράφος του OPEN ρώτησε «μήπως δεν κάνατε καλά τη δουλειά σας» για να περάσει στην καθαρίστρια που καθαρίζει το γραφείο του Χρήστου Σταϊκούρα η οποία δήλωσε ότι «δουλεύω από το 2009. Λέμε ένα “γεια’ με τον υπουργό και θεωρώ ότι την κάνω καλά τη δουλειά μου».

Επιπλέον, οι καθαρίστριες έκαναν λόγο για τραγικές ελλείψεις καθαρισμούς στις δημόσιες υπηρεσίες και τα υπουργεία, ενώ αναφέρεται ότι θα κινηθούν νομικά για ενδεχόμενες απολύσεις τους στο τέλος του μήνα.