Εν μέσω οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, η κυβέρνηση εξακολουθεί να επενδύει χρήματα σε εξοπλισμό για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων. Παρελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία 141 νέα οχήματα ελεύθερου χρωματισμού, τα οποία εντάσσονται στον στόλο της και κατανέμονται σε υπηρεσίες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, μετά από προμήθεια μέσω συγχρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας. Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για ενίσχυση της αστυνομίας γίνεται εν μέσω του τρίτου και φονικότερου κύματος της πανδημίας, με το ρεκόρ κρουσμάτων και νεκρών καθημερινά να σπάει και το Εθνικό Σύστημα Υγείας να έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια του.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, με την προσθήκη των 141 οχημάτων ενισχύεται σημαντικά και αναβαθμίζεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των κατά τόπους αστυνομικών Υπηρεσιών και βελτιώνεται το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Στην ανακοίνωση της η αστυνομία αναφέρει:

«Υπενθυμίζεται ότι εντός του 2020 η Ελληνική Αστυνομία υλοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, με την παραλαβή (1.453) νέων οχημάτων, ενώ πρόσφατα παρελήφθησαν επιπλέον (45) οχήματα και (53) φορτηγά οχήματα. Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι η αστυνομία στις αναρτημένες φωτογραφίες με τα νέα οχήματα έχει καλύψει το έμβλημα της αυτοκινητοβιομηχανίας που κατασκεύασε και προμήθευσε τα αυτοκίνητα της ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι για τρίτο σερί μήνα η ΕΛ.ΑΣ ανακοινώνει την ενίσχυσή της με οχήματα, καθώς ανάλογες προμήθειες ολοκληρώθηκαν στις 23 Φεβρουαρίου και 16 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως ο προϋπολογισμός του προγράμματος  ενίσχυσης της ΕΛ.ΑΣ ξεπερνά συνολικά το ποσό των 31.000.000 ευρώ και περιλαμβάνει την προμήθεια 675 οχημάτων, 15.690 αλεξίσφαιρων γιλέκων, καθώς και μεγάλου αριθμού ατομικών εφοδίων (επιχειρησιακές στολές, προστατευτικά κράνη, άρβυλα υψηλής και χαμηλής θωράκισης, χειροπέδες) και άλλου τεχνικού και υποστηρικτικού εξοπλισμού (θερμικές κάμερες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλκοολόμετρα κ.λ.π). Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο προστέθηκαν και 53 νέα φορτηγά οχήματα στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας. Από αυτά 29 κατανεμήθηκαν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, επτά στο Βόρειο Αιγαίο, έξι στην Ήπειρο, πέντε στα Δωδεκάνησα, τρία στην Κεντρική Μακεδονία, δύο στη Δυτική Μακεδονία και ένα στα Ιόνια Νησιά.