Ο επικεφαλής της ομάδας δήλωσε ότι ο ήδη σοκαριστικός αριθμός μπορεί να ανέλθει σε 330.000, εάν συμπεριλάβει τα περιστατικά κακοποίησης από απλά μέλη της Εκκλησίας σχολιάζοντας παράλληλα πως αυτή «έδειχνε βαθιά και σκληρή αδιαφορία για τα θύματα» μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ένα θύμα χαρακτήρισε ως ένα σημείο καμπής στην ιστορία της Γαλλίας την συγκεκριμένα έκθεση για το τελευταίο σκάνδαλο σεξουαλικών κακοποίησεων, ένα από τα πολλά, που πλήττει τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και συχνά αφορούν παιδιά.

Σύμφωνα με την περίπου 2.500 σελίδων έκθεση, η «συντριπτική πλειοψηφία» των θυμάτων ήταν αγόρια σε προεφηβική ηλικία από διάφορες κοινωνικές τάξεις. «Η Καθολική Εκκλησία είναι, μετά τις οικογένειες και τους φίλους, το περιβάλλον με τη μεγαλύτερη έκταση σεξουαλικής βίας» υποστηρίζεται στο κείμενο. Η έρευνα ανατέθηκε από τη Γαλλική Καθολική Εκκλησία το 2018, ενώ χρειάστηκαν πάνω από δυόμισι χρόνια για εξεταστούν αρχεία δικαστηρίου, αστυνομίας και εκκλησίας όπως και θύματα ή μάρτυρες. Η επιτροπή βρήκε στοιχεία για τουλάχιστον 2.900 με 3.200 κακοποιούς, από ένα σύνολο 115.000 ιερέων και άλλων κληρικών.

Ωστόσο, οι περισσότερες υποθέσεις που αξιολογήθηκαν φαίνεται να είναι πολύ παλιές για να ασκηθούν ποινικές διώξεις σύμφωνα με το γαλλικό δίκαιο.