Ανοιχτά είναι σήμερα εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ στο πλαίσιο των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έχει ανακοινώσει ότι υπάρχει η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 έως τις 18:00.
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής καλεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Αναλυτικότερα, η σχετική ανακοίνωση- κάλεσμα:
Την Κυριακή 3 Νοέμβρη 2019, μια ακόμα Κυριακή με τα μαγαζιά ανοιχτά σε πανελλαδικό επίπεδο στο πλαίσιο του Νόμου των «8 Κυριακών», προχωράμε και πάλι σε απεργία στον κλάδο του βιβλίου και στα καταστήματα public του Νομού Αττικής.
Την ημέρα της απεργίας θα πραγματοποιήσουμε μια σειρά παρεμβάσεων σε χώρους δουλειάς που θα είναι ανοιχτοί. Η αρχική συγκέντρωση θα γίνει στις 11.30 π.μ. στα γραφεία μας (Λόντου 6 και Σόλωνος, Εξάρχεια).
Παράλληλα, όπως και κάθε φορά κάνουμε, απευθύναμε κάλεσμα (βλ. εδώ: https://bookworker.wordpress.com/2019/10/23/apergia-kyriaki-3-11-19/) στο σύνολο των κλαδικών κι επιχειρησιακών σωματείων του εμπορίου, καθώς και τα εργατικά κέντρα και τις ομοσπονδίες να κηρύξουν απεργία και να οργανώσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ώστε να δώσουμε όλοι μαζί σε πανελλαδικό επίπεδο και συντονισμένα τη μάχη αυτή. Μαζί με το σύνολο των συναδέλφων από τον κλάδο του εμπορίου και από κάθε άλλο χώρο δουλειάς, μαζί με όλο τον κόσμο του αγώνα και της τάξης μας.
Η Κυριακή αυτή (3/11/19) έρχεται αμέσως μετά το τέλος της περιόδου Μάη-Οκτώβρη κατά την οποία πολλές εργαζόμενες και πολλοί εργαζόμενοι στα καταστήματα του δήμου Αθήνας και σε άλλες περιοχές που χαρακτηρίστηκαν ως «τουριστικές» βίωσαν για μια ακόμα χρονιά (πλέον βάσει και πλειοψηφικής απόφασης του ΣτΕ για τις «32 Κυριακές») την τρομοκρατία του να καλείσαι να δουλεύεις κάθε Κυριακή.
Ενώ μπροστά μας έχουμε και τις 3 συνεχόμενες «εργάσιμες» Κυριακές του (ούτως ή άλλως εξαντλητικού για τον κόσμο που εργάζεται σε μαγαζιά) Δεκέμβρη. Και ακόμα πιο μπροστά μας, στις 29/11/19, μια ακόμα «Μαύρη Παρασκευή» (η οποία σημαίνει πολλές ακόμα ημέρες εξόντωσης για όσους κι όσες εργάζονται σε καταστήματα που τηρούν το εν λόγω «έθιμο»).