Συγκεκριμένα, το νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου υποχωρώρησε κατά 1,3%   φτάνοντας σε ισοτιμία 1,3115 σε σχέση με το δολάριο, μια τιμή που είναι η χαμηλότερη από το 1985 και το 1,2% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία του σε σχέση με αυτό να διαμορφώνεται στο 1,1718, επίπεδα στα οποία είχε να φτάσει από τον Οκτώβριο του 2013.

Παράλληλα, σε αναστολή της διαπραγμάτευσης κεφαλαίων 2,9 δισ. λιρών (3,8 δισ. δολαρίων) προχώρησε η Standard Life Investments που εδρεύει στη Σκωτία, μετά από εκρηκτική αύξηση που σημειώθηκαν στις αιτήσεις εξαγοράς, σαν αποτέλεσμα της αβεβαιότητας που διαμορφώνεται και στην αγορά εμπορικών ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο διοικητής της Τράπεζας Αγγλίας Mark Carney ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα είχε κάνει λόγο για μακρά περίοδο οικονομικής αβεβαιότητας στην οποία μπαίνει η βρετανική οικονομία, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αβεβαιότητα που πλέον υπάρχει λόγω Brexit αποδίδοντας την κατακρήμνιση της λίρας στην απώλεια εμπιστοσύνης που εκφράζεται πλέον από τις διεθνείς αγορές, επισημαίνοντας ωστόσο ταυτόχρονα, πως η κατάσταση αυτή θα ευνοήσει σημαντικά τις εξαγωγές.

Τον ολισθηρό δρόμο που ακολουθεί η στερλίνα είχαν προγνώσει και διεθνείς οικονομικοί αναλυτές μιλώντας και αυτοί για νευρικότητα των επενδυτών που μετά το Brexit αισθάνονται πως βρίσκονται στο απόλυτο σκοτάδι όσον αφορά την επόμενη μέρα της Βρετανίας, ενώ έρευνα που διενεργήθηκε από το Centre for Economics and Business Research” καταγράφει αύξηση που σχεδόν φτάνει στο 100% όσων εκφράζουν την απαισιοδοξία τους για το μέλλον της βρετανικής οικονομίας.