Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό ο κ. Κατρίνης χαρακτήρισε πλασματική την εικόνα για την οικονομία που παρουσιάζουν οι βουλευτές της κυβέρνησης και εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός με επιλεκτικές επιλογές θα παρουσιάσει και σήμερα μια ειδυλλιακή εικόνα για την οικονομία και την κοινωνία, έξω από κάθε πραγματικότητα.

«Είναι δύσκολο για τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του να ξέρουν πώς τα βγάζει πέρα ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας γιατί είναι σε πολύ μεγάλη απόσταση από τον μέσο πολίτη αυτής της χώρας», ανέφερε.

«Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων είναι 50% χαμηλότερη από αυτή του μέσου Γερμανού και 30% από αυτήν του πολίτη της Ισπανίας», τόνισε.

Μεταξύ άλλων, βέλη εκτόξευσε και για τις τράπεζες λέγοντας ότι το «μόνο που δεν έχει χρέωση είναι η είσοδος του πολίτη σε κάποια τράπεζα». Ο κ. Κατρίνης επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι στηρίζει την αισχροκέρδεια σε βάρος των καταναλωτών και έκανε λόγο για« κακοστημένη παράσταση της κυβέρνησης με τις τράπεζες αλλά δεν τολμάτε να τις αγγίξετε».

«Η πολιτική σας, κ. Μητσοτάκη, είναι επικίνδυνη. Το ότι δεν θα σας στηρίξουμε για να σχηματίσετε κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι θα στηρίξουμε τον κ. Τσίπρα. Το ΠΑΣΟΚ δεν προσφέρεται για πολιτική λεηλασία», ξεκαθάρισε.