Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γ. Κατρούγκαλος, υποστήριξε ότι το «ουσιαστικότερο μήνυμα των εκλογών είναι η επιτυχία του Τζέρεμι Κόρμπιν οποίος ακολούθησε ένα πρόγραμμα αριστερό που πολλοί σχολιαστές στην Βρετανία θεωρούσαν ότι είναι το φιλί του θανάτου για οποιοδήποτε κόμμα».

«Ο κ. Κόρμπιν έδειξε πως αν η Σοσιαλδημοκρατία θέλει να επιβιώσει και δεν θέλει να ακολουθήσει την ταύτισή της με την Πασοκοποίηση που συνεπάγεται την ταύτισή της με τον νεοφιλελευθερισμό και την εξαέρωσή της, ένας δρόμος της μένει κι αυτός είναι η Κορμπινοποίηση», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών .

«Από την άλλη είναι σαφές ότι αποδοκιμάστηκε αυτή η στάση της Βρετανίδας πρωθυπουργού να αναζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών για μια εκδοχή εξόδου από την ΕΕ που μάλλον δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται σε αυτή που θέλουν οι ψηφοφόροι. Είναι προφανές ότι το στοίχημα της κ Μέι δεν της βγήκε. Φάνηκε ότι εκτιμήθηκε από τον Βρετανικό λαό ως καιροσκοπισμός αφού η κ Μέι δεν είχε το εκλογικό αποτέλεσμα που περίμενε», πρόσθεσε.


Η αποτυχία των δημοσκοπήσεων στη Βρετανία θα πρέπει να προβληματίσει τους δημοσκόπους

«Νομίζω λοιπόν ότι πρέπει στο μέλλον οι δημοσκόποι να ξαναδούν τα εργαλεία και τις παραδοχές τους και να μην ξαναπέσουν για τρίτη φορά στο σφάλμα, που είδαμε δύο φορές το τελευταίο διάστημα. Να εμφανίζουν νικητές υποψηφίους συντηρητικούς όπως στην περίπτωση Φιγιόν στη Γαλλία και την τωρινή με την κ. Μέι. Για να πω και την κακία μου και στη ΝΔ που ονειρεύονται σίγουρες νίκες λόγω των δημοσκοπήσεων θα πρέπει να πάρουν τα διδάγματά τους.

Οι δημοσκόποι για παράδειγμα αποφεύγουν στην Ελλάδα να κάνουν δημοσκοπήσεις με κινητά τηλέφωνα λόγω κόστους και χρησιμοποιούν τα σταθερά τα οποία πλέον δεν τα χρησιμοποιεί αρκετά ο νέος κόσμος. Το βασικότερο όμως θέμα με τις δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα είναι ότι υπακούουν στη λογική των συστημικών μέσων ενημέρωσης στα οποία φιλοξενούνται και αυτό είναι μείζον θέμα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και από τις ίδιες τις εταιρίες δημοσκοπήσεων με βάση τα επιστημονικά εργαλεία», ανέφερε σχετικά.