Η συγκεκριμένη σύμβαση υποχρεώνει τον εργαζόμενο να παραιτηθεί από οποιοδήποτε εργασιακό του δικαίωμα, προβλέπει ότι δεν θα πληρώνεται σε περίπτωση ασθενείας ή τραυματισμού και επιτρέπει την απόλυση εάν απουσιάσει για πάνω από 15 μέρες για οποιοδήποτε λόγο από την εργασία του μέσα σε ένα έτος, η εάν ανά πάσα στιγμή το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας κρίνει τον εργαζόμενο «ανεπαρκή». Το ThePressProject δημοσίευσε πριν λίγες μέρες όλοκληρη την σύμβαση και τους επαχθείς της όρους.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη, ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι «δεν αποτελεί δικαίωμα της επιχείρησης να ενσωματώνει κανόνες αλλοδαπού δικαίου»,ενώ υποσχέθηκε ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας θα επιληφθεί του θέματος. Γνωστοποίησε επίσης ότι η τριμερής συνάντηση στο ΣΕΠΕ με την εργαζόμενη και την εργοδοσία θα γίνει στις 11 Μαϊου

«Πρέπει να καταργηθούν οι ατομικές συμβάσεις εργασίας», τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης, σημειώνοντας ότι η φτηνή εργατική δύναμη είναι επιλογή του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων που το υπηρετούν.

Υπογράμμισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η σταθερή εργασία με δικαιώματα, ενώ για το ΣΕΠΕ ανέφερε πως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα διότι σκοπός του είναι να ελέγχει την εφαρμογή του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου.