Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, η επίσκεψη αυτή επιβεβαίωσε τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης του εμπορίου και τις ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις, με ιδιαίτερη σημασία την περίοδο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και ενίσχυσης της εξωστρέφειας της.

Ειδικότερα κατά την επίσκεψή του σε τρεις χώρες της Λατινικής Αμερικής, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τους ομολόγους του των υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομίας, αλλά και ως επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής, είχε επαφές με εμπορικά επιμελητήρια καθώς και εκπροσώπους της ομογένειας που δραστηριοποιούνται στις χώρες αυτές.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του ήταν η Αργεντινή, όπου ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τους υφυπουργούς Εξωτερικών Σχέσεων Γκιγέρμο Ντανιέλ Ραϊμόντι (Guillermo Daniel Raimondi) και τον υφυπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Οράσιο Ραϊσέρ Τραβέρς (Horacio Reyser Travers). Επίσης, στην πρωτεύουσα της Αργεντινής ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Μπουένος Αϊρες, υπέρτιμο καί έξαρχο Νοτίου Αμερικής, κ. Ταράσιο, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν στην ομογένεια.

Στη συνέχεια ο Γ. Κατρούγκαλος επισκέφτηκε τη Χιλή, όπου συναντήθηκε με τον υφυπουργό Πολιτικών Υποθέσεων, Αλφόνσο Σίλβα (Alfonso Silva) και τον υφυπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ροντρίγκο Γιάνεζ (Rodrigo Y??ez).

Η περιοδεία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών στη Λατινική Αμερική ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο Περού. Στη Λίμα συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου και Τουρισμού Ρότζερς Μάρτιν Βαλένσια Εσπινόζα (Rogers Mart?n Valencia Espinoza), τον υφυπουργό Εξωτερικών Χούγκο ντε Ζέλα Μαρτίνες (Hugo de Zela Mart?nez), καθώς και με την πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λίμα Γιολάντα Τοριάνι (Yolanda Torriani).