Στο κάλεσμα έχουν ανταποκριθεί περισσότεροι από 40 σύλλογοι και συλλογικότητες. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση συζήτηση στο βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου στις 7 μ.μ. Την Κυριακή στις 7:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ανάβαση προς την κορυφή της Καζάρμας, στις 11:30 π.μ., συγκέντρωση στην πλατεία της Φυλακτής με όλους τους συλλόγους και τις συλλογικότητες και στις 9.30 μ.μ. συναυλία με ελεύθερη είσοδο αφιερωμένη στα βουνά με τους ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC στο Ορειβατικό Καταφύγιο Αγράφων.

Στην κορυφογραμμή Καζάρμα των Αγράφων, με υψόμετρο 1977 μ., σχεδιάζεται να τοποθετηθούν, μετά την εσπευσμένη έκδοση άδειας, 9 γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες ύψους 150 μέτρων η κάθε μία. Οι σύλλογοι και συλλογικότητες τονίζουν τις συνέπειες που ένα τέτοιο φαραωνικό έργο θα επιφέρει στο οικοσύστημα της περιοχής.

«Έχοντας την παρακαταθήκη του πολύμορφου αγώνα που οδήγησε στην ακύρωση των έργων στη Νιάλα και το Βοϊδολίβαδο, θεωρούμε ότι η Καζάρμα, ακριβώς επάνω από το μοναδικό τοπίο της λίμνης Πλαστήρα (Μέγδοβα), αποτελεί ένα πεδίο όπου πρέπει οι κινήσεις μας να καταστήσουν εκ των προτέρων αδιανόητη οποιαδήποτε περαιτέρω σκέψη να προχωρήσει αυτό το έργο για να μη φτάσουμε ποτέ στο στάδιο που βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα έργα στον Τύμπανο Αργιθέας. Ενώ έχουν ήδη κατακρεουργήσει τον Τύμπανο με τα έργα υποδομής για τον υποσταθμό και τις βάσεις, αυτές τις μέρες ανεβαίνουν τα εξαρτήματα για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Η αστυνομία απάντησε με βία, χημικά και συλλήψεις σε όσους βρέθηκαν εκεί την Κυριακή 24 Ιουλίου, στα 1600 μέτρα υψόμετρο, διαμαρτυρόμενοι για την ολοκληρωτική καταστροφή του βουνού. Ζητάμε την άμεση παύση των εργασιών στον Τύμπανο και την άμεση παύση όλων των διώξεων όσων υπερασπίζονται τα Άγραφα και όλα τα βουνά, όλων όσων είναι ενάντια στην καταστροφή της φύσης. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι ενωμένοι», αναφέρει μεταξύ άλλων το κάλεσμα.